Herní PC do 26 000,-

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod satikcz 19. 9. 2013 16:44

Tak zrovna u cloveka, ktery dela uz X let admina velkeho fora a zna ho spousta lidi, bych strach asi nemel ani kdybych ty komponenty posilal k nemu, kazdy ho zna a nebyl by problem si ho najit a poslat na nej partu spoluobčanů... :D

EDIT: Kincezcek komponenty pry na sebe neobjednava, aby nemusel resit reklamace - takze bys jen ten hw nechal poslat k nemu.. :)
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S
satikcz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gammingzone 19. 9. 2013 18:10

Porad, ale ty komponenty musim zaplatit :) A vzhledem k jedny udalosti, ktera se mi stala pred rokem, sem v tenhle zpusob obchodovani ztratil duveru.
gammingzone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 19. 9. 2013 18:23

To je ale pouze Tvá škoda, že neumíš věřit lidem.

Já zas třeba nemám dobré zkušenost s tím, když se mi někdo při práci kouká pod ruce. Od doby, co na mě jeden nejmenovaný zákazník vyjel, že jsem mu tu už z výroby podle všeho vadnou desku odpálil já a že jako neodejdu, dokud ji nezaplatím... Ne, díky, pracuju zásadně doma na svém stole a sám.
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gammingzone 20. 10. 2013 14:06

Zdravím,

je to zhruba měsíc, co jsem si nechal u KineCZka sestavit PC a rád bych mu touto cestou ještě jednou poděkoval. Nikdy bych nevěřil, že někomu pošlu věci za zhruba 26 000,-, ale tady jsem rád, že jsem to udělal (hodně tomu pomohli reference od ostaních ,,šťastných,, majitelů PC :) ). A snad i ostatní, co váhají, využijí této příležitosti.
V mém případě se jednalo o herní PC s rozpočtem okolo 26 000,- se dvěma připojenými monitory, jeden na hry a druhý jako odkládací plocha na filmy, práci a internet.

Domluva
Domluva proběhla částečně zde na fóru, zbytek poté přes email, kde KineCZek zodpovědně a rychle odpověděl na všechny potřebné dotazy (přesně takhle si představuji profi přístup) a doladili jsme kompletní sestavu. Ta vypadá následovně:

Sestava
Deska - MSI Z77A-G45 GAMING - Intel Z77
Procesor - Intel Core i5-3570K s Arctic Freezer I30
Grafická karta - MSI N770 TF 2GD5/OC
Skříň - Zalman Z11 Plus s Arctic Fan F12 PWM
Zdroj - Corsair Gaming Series, Edition 2013 GS600 600W se 140mm ventilatorem Fractal Silent R2
RAM - Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1600 DDR3
SSD - OCZ Vertex 2 Series 90GB
HDD - Samsung Spinpoint F1 - 640GB ze staré sestavy
+ kabely atd.

Bez OS, monitoru, periférií a cenou za práci se konečná cena pohybovala okolo 27 000,-.

Několik fotek sestavy:
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek-Obrázek

Poslední obrázek je už skříň stojící na vyrobeném stolku, výřez je tam z důvodu vstupu vzduchu do spodní části skříně a proti nejhoršímu prachu ze země vybaven filtrem (bílá část)
Obrázek

Další fotky >>ZDE<<

Všechno je zapojené, jak má. Kabeláž ničemu nepřekáží.

Software
Co se týče softwaru, tak jsem nad míru spokojen. KineCZek dovezl PC již s nainstalovaným systémem Win7, potřebnými ovladači, nastaveným BIOSem, přetaktováním a provedenou regulací na větráčcích. Otestování PC u něj doma a provedení všech testů. Dokonce udělal i zálohu systému pro pozdější použití. Na mě bylo jen naistalovat pár osobních programů. :-)

Doručení sestavy
Se sestavením a doručením jsem se trefil přesně do KineCZkovi dovolené, ale i tak sestavil PC kvalitně, rychle a doručil ho v požadovaném termínu.

PC doručil v krabici od skříně společně s veškerými doklady a zbylými díly a následně celou sestavu předvedl. U mě doma jsme ještě do skříně vkládali HDD a mechaniku, takže jsem si vnitřek skříně mohl důkladně prohlédnout. Vše proběhlo v přátelské atmosféře. Sice jsme si s bráchou museli vyslechnout, že skříň, co jsme si vybrali sice vypadá pěkně, ale pro toho kdo to sestavuje, je to peklo :lol:.
Ve zbylém času KineCZek PC pustil, nechal proběhnout benchmark, vysvětlil funkci programů a odladění sestavy. Řekl několik praktických rad ohledně PC , jeho čištění a dodal pár historek z praxe :-) .

Závěr
Z pár (původně zamýšlených) řádku se nakonec vyklubal sloh, ale myslím, že si to KineCZek zaslouží. PC funguje bezvadně a už dlouho jsem takhle s pořízenou věci nebyl spokojen. I když se nejedná o LN sestavu, tak vůbec není slyšet a výkon je perfektní. Zatím jsem zkoušel jen pár náročných her, ale spokojenost převládá. :tleskani Pokud si budu v budoucnu chtít sestavit další PC, vím na koho se obrátit.

PS: Ten SSD disk si nemůžu vynachválit.
PSS: Možná si příště nechám i poradit se skříní. :lol:
gammingzone
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků