Podvržená adresa?

O doménách, registrátorech, technologii

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wikan 25. 4. 2023 17:38

HTTPS nijak nezaručuje bezpečnost webu. Zajišťuje jenom bezpečnost přenosu dat mezi tebou a daným webem. Tj. to, aby se k těm datům nedostal nikdo jiný. Ale HTTPS samozřejmě můžou mít (a taky mají) i podvodné weby.

Kontaktovala tě neznámá ženská (a jak vůbec víš, že je to ženská?) na Instagramu s nabídkou na zbohatnutí, kterou dobrovolně dává k dispozici, protože sama už má dost. No jestli v tomhle nevidíš do očí bijící pohled, tak se dost divím, že jsi do teď nikomu nenaletěl. Nebo ano?
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod eviljack 25. 4. 2023 19:17

Tvl, musíš jít a všechny peníze vybrat a vložit na ulici do bitcoinmatu, dám Ti číslo peněženky, je to pro Tvoje dobro!
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 25. 4. 2023 21:03

A proč to vlastně neřešíš na fóru Peníze?
https://forum.finexpert.e15.cz/index.ph ... 04a&f=1799
_ _ _
Ne. Další mažu. Je potřeba se spálit.
meda2016
Junior

Odeslat příspěvekod dabors 26. 4. 2023 00:47

Wikan píše:HTTPS nijak nezaručuje bezpečnost webu. Zajišťuje jenom bezpečnost přenosu dat mezi tebou a daným webem. Tj. to, aby se k těm datům nedostal nikdo jiný. Ale HTTPS samozřejmě můžou mít (a taky mají) i podvodné weby.

Kontaktovala tě neznámá ženská (a jak vůbec víš, že je to ženská?) na Instagramu s nabídkou na zbohatnutí, kterou dobrovolně dává k dispozici, protože sama už má dost. No jestli v tomhle nevidíš do očí bijící pohled, tak se dost divím, že jsi do teď nikomu nenaletěl. Nebo ano?

Ne, nenaletel. Je to ženská, mluvil jsem s ní i telefonem. Každopádně se mnou ztrácí čas víc, než dva měsíce. �. Ne, blázen nejsem, nic jí nedám. Ale zajímá mě, v čem to vezi.
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 26. 4. 2023 07:52

Nevím, proč by měla bitpanda používat nějakou extra doménu pro "mezinárodní" verzi, když má na vlastní doméně bitpanda.com výběr ze šesti jazyků. Jak už tady psali, evidentně se jedná o podvrženou stránku pro získání Tvých přístupových údajů, a až povolíš a uděláš tu "vyšší investici" (kolik to podle té dobrodějky vlastně je?), zjistíš, že investice je fuč a stránka taky.

Tak jako s Tebou nejspíš "ztrácí čas" s x dalších hejlů, protože když zlomí třeba jednoho z deseti, je pořád vysmátá. Tomu, že někdo na instagramu hledá náhodné lidi, aby jim předal svoje investiční tajemství, a udělal z nich milionáře, je dost směšná. Podle čeho si Tě vybrala?
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod dabors 26. 4. 2023 09:13

Díky za rady a názory. Zaujal mě způsob jejího jednání. Těch lidí, kteří mě takto kontaktovali, bylo hodně a ignoroval jsem je. Nevím, proč zrovna ji. Jinak prý chce přijet do Evropy a Prahy v srpnu a chtěla by mě vidět "in natura". Jsme v kontaktu i mimo krypto. Vzhledem k tomu, že je mi 68, není to proto, že by někoho hledala jako případného partnera. Ale omlouvám se, původně byl dotaz jen na tu doménu.
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 26. 4. 2023 09:53

To skoro vypadá na ukázkové překlopení do druhého klasického podvodu - chci přijet, ale potřebuju zaplatit letenku/kauci/kdovíco. Já bych stáhnul peníze zpět, pokud to jde, zablokoval si všechny komunikační kanály s tou dotyčnou, změnil pro jistotu všechna hesla, a zapomněl na to.
Projektor Benq W1090
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod dabors 26. 4. 2023 10:42

Uzavřeno, děkuji.
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dabors 26. 4. 2023 17:00

eviljack píše:To skoro vypadá na ukázkové překlopení do druhého klasického podvodu - chci přijet, ale potřebuju zaplatit letenku/kauci/kdovíco. Já bych stáhnul peníze zpět, pokud to jde, zablokoval si všechny komunikační kanály s tou dotyčnou, změnil pro jistotu všechna hesla, a zapomněl na to.

Ženské, která vydělala spoustu peněz na transakcích bych to asi dost těžko věřil, že nemá na letenku :-D
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dabors 15. 6. 2023 11:14

Konečný závěr - Tato poradkyně sama ukončila aktivitu, protože v současné době je riziko příliš vysoké a tyto obchody přestávají funguvat. Nicméně peníze mi zůstaly, jsou v bezpečí a jsme nadále v přátelském kontaktu. Mám na nové auto. Nešlo fakt o podvod ..
dabors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meda2016 15. 6. 2023 14:52

V kryptopeněžence? Fajn. Pochlub se, až to auto bude v garáži.
meda2016
Junior

Odeslat příspěvekod jito 15. 6. 2023 15:35

Máš takových moderních pohádek víc? My si rádi přečteme něco hezkého na dobrou noc...
jito
Junior

Předchozí stránka