phpBB portál - problém s diakritikou

Diskuze na téma implementace, provozování, správy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Hacafrakus 4. 8. 2009 20:21

Zdravím,
nainstaloval jsem phpbb3portal ale po instalaci jsem zjistil že je problém se znakovou sadou. Pokud nastavím zakovou sadu pro windows-1250 tak je validní ale zbytek fóra se zase naopak zobrazuje špatně (pouze jsem měnil nastavení v prohížeči). jedná se o to, že slova a fráze které byly definovány v portal.php - v souboru s češtinou - nyní místo písmen se háčky a čárkami zobrazují "?". Jak to opravit? Angličtinu tam moc nechci a mít to bez diakritiky to taky není zrovna OK... poradí někdo? :-|
Hacafrakus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod christian 4. 8. 2009 20:29

Jsou ty soubory uložené v UTF8 kódování?
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hacafrakus 4. 8. 2009 20:40

no jsem teď na win98 (nejsem doma) a je tu jen wordpad, tak řeši v čem to otevřít abych to pak mohl změnit - tady žádná změna kódování totiž není možná :)
Hacafrakus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod christian 4. 8. 2009 20:48

no wordpad je na to to nejhorší. Co takhle PSPad? http://www.pspad.com/cz/download.php
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod moše 4. 8. 2009 20:49

notepad++
pspad
moše
Junior

Odeslat příspěvekod Hacafrakus 5. 8. 2009 07:12

Tak už je to v pořádku - změnil jsem kódování na utf8. Děkuji
Hacafrakus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LeClair 6. 8. 2009 20:34

Také stačí zadat PHP skriptech po výběru databáze:
mysql_query('SET NAMES CP1250'); // windows-1250
LeClair

Odeslat příspěvekod Aonym 21. 8. 2009 08:12

Přenastavovat takhle kódování a přebíjet původní nastavení systému je akorát o tom zadělat si na problémy. Data jsou pak uloženy stejně a při přesunu, případně pokusu o sjednocení kódování na utf-8 budete mít velké problémy.

Lepší je použít jedno sjednocené kódování na celém webu. To, že by to mělo být utf-8 už snad není nutné dodávat.
Aonym


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků