Moderátor: Moderátoři Živě.cz
- A mě zas vadí že i když mám High Perf. mód tak se mi HDD furt vypíná při delší mírné neaktivitě. V betě to šlo vypnout ale teď...
Taky mi vadí nová start ikonka(když se po ní přejede, tak je fakt! no nelíbí se mi to.. prostě). a kam zmizely ty další hezké efekty z taskbaru?
Ale ten výkon... no, na můj počítač je to fakt výkon, prostě mňamka.
Ale něco M$ fakt po-to. Některé služby, úplně nanic(jako třeba FAX!) vypnou jiné, užitečné funkce. A to pak teda, no. Přitom se uvolní max jenom 100 MB RAM! A když pak vypnu i ty ostatní, sice se dostanu na 500MB, ale už tam chybí věci jako Themes apod.
Snad poslední věc co mi vadí je nekompresovaná RAMka. Tohle je ale fakt ostuda! I ten nejslabší Core2 tohle zvládne pod 3% zátěže run-time! Snad milión lidí(teda jen já) vzýval microsoft aby obohatil Win32 alespoň o kompresi RAMky, a ono nic![/i]
ahorek píše:K tomu zabalování.
Třetím komprimačním programem, který jsem si nedávno oblíbil je FreeArc, je rychlý, zdarma, má výborné možnosti nastavení a lepší kompresi než winrar/7zip, jedinou nevýhodou je rozšířenost, třeba takový WinRar ho neotevře. V nejhorším případě lze využít SFX.
Ještě lepší kompresi než FreeArc má Uharc a KGB. Jejich využitelnost je ale malá, Uharc se už několik let nevyvíjí a je dost náročný na procesor. KGB je na tom podobně, má šílené nároky na procesor a hlavně na paměť, jak při kompresi, tak při dekompresi, výsledek za to nestojí.
Sattero píše:
- A mě zas vadí že i když mám High Perf. mód tak se mi HDD furt vypíná při delší mírné neaktivitě. V betě to šlo vypnout ale teď...
Vypínání hdd se dá zrušit, stačí hledat punťo.Taky mi vadí nová start ikonka(když se po ní přejede, tak je fakt! no nelíbí se mi to.. prostě). a kam zmizely ty další hezké efekty z taskbaru?
O čem že to mluvíš?Ale ten výkon... no, na můj počítač je to fakt výkon, prostě mňamka.
Neznáme tvoji sestavu, takže to hodnocení je trochu mimo, ale pravda je taková, že se W7 chová svižněji než Vista. Na slušném stroji to ale není nijak výrazný rozdíl.Ale něco M$ fakt po-to. Některé služby, úplně nanic(jako třeba FAX!) vypnou jiné, užitečné funkce. A to pak teda, no. Přitom se uvolní max jenom 100 MB RAM! A když pak vypnu i ty ostatní, sice se dostanu na 500MB, ale už tam chybí věci jako Themes apod.
Fax je pro někoho užitečná věc, to že to ty nevyužíváš a ani já nic neznamená. Stále je to ve firemním segmentu hojně využívaná věc, nejvíc asi v USA. Jaké jiné funkce vypli či co? W7 tak jako Vista mají Superfetch, který si prostě veme pro vše co potřebuje klidně 70% RAM a když je třeba, okamžitě uvolní místo až na minimum, které potřebuje systém.Snad poslední věc co mi vadí je nekompresovaná RAMka. Tohle je ale fakt ostuda! I ten nejslabší Core2 tohle zvládne pod 3% zátěže run-time! Snad milión lidí(teda jen já) vzýval microsoft aby obohatil Win32 alespoň o kompresi RAMky, a ono nic![/i]
Kup si další RAMku za pár kil a máš po problémech s místem ne?
sioga píše:ano cestina se siri rychlosti blesku. prave jsem ji nainstaloval soubor ma necelych 50mb ale ta instalace u mne probihala kolem 40min.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků