Stránka 32 z 48

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2009 22:07
od blackknight
Kryštof Korb píše:7zip je asi nejlepší, ale strasně mi u něj vadí, že neumí rozbalit rozdělené RARy, nevíte jak na to?


Nevím jak pod Windows 7, ale v XP to normálně funguje, teda pokud se něco za 3/4 roku, co již Windows nepoužívám, nezměnilo.

OT:

chatumbabub píše: ....Co mi ale chybi, je moznost nastavit oknu aby zustalo vzdy nahore.


Vidíte, a tohle třeba KDE už umí dlouho.

Konec OT.

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2009 23:05
od hulller
ultraiso je 64bit?

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2009 06:48
od Sattero
UltraISO není 64bit, ale funguje dobře a má i kontextové menu, což je dobrá věcička... Akorát, že se mi nějak přestává líbit :)

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2009 08:43
od 790511
blackknight: já vím, že to KDE umí. Moje XP to taky umí, díky pluginu od nVidie. Obávám se ale, že ten už pod W7 nebude fungovat.

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2009 15:47
od ahorek
K tomu zabalování. Já používám asi nejvíce WinRar, ten je rychlý, rozšířený, paměťově nenáročný a má poměrně dobrou kompresi, jedinou nevýhodou je, že není free.
7zip pro běžné balení postačuje, ale mě se nelíbí 7zipový formát, který postrádá různé fičůrky z winraru(například absolutní nemožnost opravit byť jen trochu poškozený archív), není tak rozšířený, nemá multimediální kompresi, a aby dosáhl lepší komprese než rar, tak většinou potřebuje hodně paměti.
Třetím komprimačním programem, který jsem si nedávno oblíbil je FreeArc, je rychlý, zdarma, má výborné možnosti nastavení a lepší kompresi než winrar/7zip, jedinou nevýhodou je rozšířenost, třeba takový WinRar ho neotevře. V nejhorším případě lze využít SFX.
Ještě lepší kompresi než FreeArc má Uharc a KGB. Jejich využitelnost je ale malá, Uharc se už několik let nevyvíjí a je dost náročný na procesor. KGB je na tom podobně, má šílené nároky na procesor a hlavně na paměť, jak při kompresi, tak při dekompresi, výsledek za to nestojí.

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2009 17:22
od sioga
takze podle aktualniho harmonogramu cestina pro windows 7 bude az po lednu 2010 ? jinak mam dojem jak uz bylo zmineno zde cestina pro vistu byla dostupna na netu o nejakou dobu driv nez na oficialnich strankach ale uz si nepamatuju o kolik driv to bylo asi o 2-4 tydny.

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2009 17:35
od Sattero
Jo to sem psal já, neofic čeština byla nějak měsíc před ofic uvedením. Hotova byla dřív, dostala se ven, ale výroba a distribuce chvíli trvá ;)

A mám špatnou zprávu, PunkBuster si nerozumí s buildem 7100! Takže hráče CoD4 a BF2/2142 to bude po chvíli vyhazovat. Bohužel sem nenašel nikde u strejdy Googla návod na odstranění chyby... Musíme počkat až EB vydá pro PB update s podporou W7 7100, ale jelikož jsou to trubky, tak nevim nevim... Já si snad udělám jen na CoD4 dualboot :D

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2009 19:42
od Epe
jake mate zkusenosti s win 7 RC + LCD TV (pres HDMI) + LDC (pres D-sub)?

myslel jsem si ze jsem ***** ze odpoledne mi to slo a tedka ne - ve win7 se mi nedari zprovoznit TV pres HDMI, ale po nabootovani do XP neni sebemensi problem! Pritom se win7 tvari jakoze je plocha opravdu rozsirena na oba monitory (jde zajet mysi za prvni monitor). Jednu chvili se mi podarilo "zapnout" i TV, ale pote co jsem pustil video, tak TV se "odpojila".

Jinak provozuji to s integrovanou HD3200 (gigabyte 78GM-UD2H) + drivery ati 9.4

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2009 20:05
od Sattero
Muze to byt catalysty, no urcite bude... Zkus pogooglit "windows 7 hdmi out error ati" nebo tak nejak...

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2009 21:14
od Epe
tak jsem zkusil odinstalovat catalysty i drivery a tv pochvili naskocila (po par zmenach framerate). No ovsem za minutku to opet spadlo a tv zhasla. Takze to vypada, ze to nebude chybicka u ATI ale asi v samotnych W7 :(

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2009 21:22
od Sattero
Hmm, asi jo. Jedině počkat na update nebo novější build...

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2009 23:24
od wit.cz
tak uz jsem si myslel, ze v RC verzi bude pripojeni k netu pres mobil stabilni a ne se kazdou chvili reconnectovat ... a dneska to je zpatky .. ale je fakt, ze jsem dnes instaloval nokia pc suite a do te doby to slapalo bez problemu :hm

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 4. 2009 08:54
od Sattero
PC Suite dělá bohužel bordel i ve Vistě...

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 4. 2009 09:04
od Kazzan
Sattero píše:PC Suite dělá bohužel bordel i ve Vistě...


On bohužel dělá to samé i v XP SP3.

Re: Windows 7

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 4. 2009 09:19
od Epe
Sattero píše:Muze to byt catalysty, no urcite bude.

mozna to bude opravdu problem catalystu, drivery se predtim neodinstalovaly uplne. A kdyz sem je ted odinstaloval kompletne, tak se TV vubec nedetekovala.
Myslel jsem si ze uz v catalystech neni "display manager" kdyz se mi tam vubec nezobrazuje (!), ale v profilech je moznost ulozit si nastaveni i display manageru.
Mate v catalystech "display manager"? Popripade jakou mate verzi