Stránka 1 z 1

Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 19:12
od Trevi
Nainstaloval jsem na PC windows 7 a novou grafickou kartu ATI 4350. Tato karta se jevi jako korektne nainstalovana ve spravci zarizeni, nicmene neni mozne ji pote vybrat jako defaultni. Viz obrazky. Poradi mi nekdo, kde muze byt problem?

Diky

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 19:24
od Wikan
Já teda v ničem problém nevidím. Na tom posledním obrázku si nevybíráš grafiku, ale monitor.

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 19:34
od Tonda-B
Má tvoje deska integrovanou grafiku?
Můžeš ji v BIOSu zakázat?

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 20:32
od Trevi
Wikan píše:Já teda v ničem problém nevidím. Na tom posledním obrázku si nevybíráš grafiku, ale monitor.


To je fakt, neco na tom bude. Je mi vsak divne, ze jsou tam na vyber jenom tri mozna rozliseni, z nichz ani jedno nevyuzije sirokouhly monitor, protoze vysledny obraz ma po stranach cerne pruhy. Existuje ve Win 7 nekde moznost prepnout graficke karty?

-- 25. 11. 2010 20:33 --

Tonda-B píše:Má tvoje deska integrovanou grafiku?
Můžeš ji v BIOSu zakázat?


Jo integrovana karta tam je, zkusim ji zitra vypnout, treba se problem vyresi ...

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 22:19
od Pytlík
A co monitor, máš tam nastaven Plug and Play (což by mělo být), nebo nějaký jiný?

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 22:34
od Trevi
Pytlík píše:A co monitor, máš tam nastaven Plug and Play (což by mělo být), nebo nějaký jiný?


ano, ten sedi ....

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 22:35
od THeBaNDiT
predpokladam, ze monitor mas zapojeny do tej novopridanej karty... :) (spominam to len pre istotu, bez urazky ;-), aby sme vylucili moznost tejto "chyby")

pockame teda, az prehladas ten BIOS a ak to tam bude, tak deaktivujes integrovanu VGA...

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2010 23:25
od salama
THeBandit ma pravdu... v screenshote cislo 2 je k vyberu grafickeho adapteru aktivna iba jedna VGA karta a to ta "Standard VGA Graphic Adapter" co naznacuje mozny problem v tom, ze pri nabehu PC a nasledne i Windowsu sa aktivuje VGA predvolena grafika ta, v ktorej je aktivny VGA kabel (DVI kabel)... z tejto grafiky potom "bezi" aj cely system po nabehnuti... predpokladam ze nema ani nainstalovane ovladace tato onboard grafika... preto nedovoli nastavovat vyssie rozlisenia ;-)

1. vypnut v BIOS onboard VGA (pre vyvarovanie sa podobnych chyb)
2. prehodit zapojenie kabla z monitoru vzadu na PC skrini z VGA konektoru onboard, na graficku kartu zasunutu v PCIe (AGP ?) slote
3. restart Windows ;-)

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2010 00:46
od amrtin
4. instalace nejnovějších ovladačů z webu :-)
Pak musí chodit bez problémů s rozlišením.

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2010 15:22
od Trevi
salama píše:THeBandit ma pravdu... v screenshote cislo 2 je k vyberu grafickeho adapteru aktivna iba jedna VGA karta a to ta "Standard VGA Graphic Adapter" co naznacuje mozny problem v tom, ze pri nabehu PC a nasledne i Windowsu sa aktivuje VGA predvolena grafika ta, v ktorej je aktivny VGA kabel (DVI kabel)... z tejto grafiky potom "bezi" aj cely system po nabehnuti... predpokladam ze nema ani nainstalovane ovladace tato onboard grafika... preto nedovoli nastavovat vyssie rozlisenia ;-)

1. vypnut v BIOS onboard VGA (pre vyvarovanie sa podobnych chyb)
2. prehodit zapojenie kabla z monitoru vzadu na PC skrini z VGA konektoru onboard, na graficku kartu zasunutu v PCIe (AGP ?) slote
3. restart Windows ;-)


Tak kupodivu kolega z prace zapomnel prepojit kabel do nove grafiky :)) Nenapadlo by me to ani zkontrolovat ... no ale po prepnuti kabelu do spravne karty stejne monitor pri startu PC vubec nereaguje, jako by tam do nej nesla stava z PC - a to ani pri vypnutem on board VGA karte .... da se jeste neco poradit? Drivery jsou tam nejnovejsi z webu vyrobce.

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2010 15:29
od p0etrik
A kabel je stejnej? Nemels to predtim zapojeno pred D-SUB a ted napr. pred DVI? Nektere monitory potrebuji "prepnout". Take vyvstava otazka, v jakem portu mas monitor zapojeny na karte.
Nechtel bys sem dat presny typ karty?

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2010 15:42
od Trevi
p0etrik píše:A kabel je stejnej? Nemels to predtim zapojeno pred D-SUB a ted napr. pred DVI? Nektere monitory potrebuji "prepnout". Take vyvstava otazka, v jakem portu mas monitor zapojeny na karte.
Nechtel bys sem dat presny typ karty?


Nene kabel je to porad stejny, D-SUB klasicky, DVI to ani nema. Typ karty je Powercolor HD 4350, presne tato: http://www.powercolor.com/ca/products_features.asp?id=201

Re: Graficka karta nainstalovana, nelze ji ale zvolit

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2010 22:41
od THeBaNDiT
tak ako, poriesili ste to nejako? Este mi napadlo skontrolovat, ci je dobre zasunuty konektor analogoveho vystupu do samotnej karty (je to na kabliku, ze?). A ak je to v poriadku, tak by som radil skusit pred spusetnim pocitaca pripojit monitor (trebars nejaky iny) cez DVI, pripadne vyskusat kartu v inom pocitaci...