Stránka 1 z 2

nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2013 16:57
od sportman22
pruser,nemozem sa dostat do biosu na win7 64bit.pri spusteni pc som nastavil rychlu volbu biosu a ked mi zacne nacitat win ten mi nespusti lebo tam mam nieco vymazane a zacne opravovat ale neopravi.
mam 2 win 7 na jednom laptope.keby som sa dostal do biosu tak je problem vyrieseny.
restore point,image recovery nic nejde.
este ze by som skusil recovery cd ale to teraz nemam.poradte .dik

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2013 17:12
od kernel_panic [passed]
napřed se rozhodni, na co se ptáš, protože:

- BIOS nijak nesouvisí s Windows 7
- poškození bootmanageru nijak nesouvisí s BIOSem
- klávesu, pro vstup do BIOSu, máš uvedenu v manuálu k základní desce, popřípadě k notebooku (typicky DEL, F2, F10)

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2013 18:49
od sportman22
klavesy f1...f12 nefunuju.pri zapnuti notbooku sa mi hned zacne nacitavat win 7.

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2013 18:51
od Bari007
Otevřel sis ten manuál k notebooku a přečetl sis, jak se dostat do BIOS?

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2013 19:25
od sportman22
ano,cez f2,mam toshibu qosmio x770

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 09:29
od sportman22
nefunguju mi tlacidla f1...f12 ked ich stlacam pristarte pocitaca

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 09:46
od soban
A proč nefungují? Máš pokaženou klávesnici?

Mačkám rychle f2 a zapnu NT a to by v tom byl čert abych se netrefil.

U HP se mi stalo že se zblbnul tak že nešel zapnout, stačilo odpojit od napájení a vytáhnout baterku (normální velkou pro provoz) na minutu - vrazit spátky a už šel normálně zapnout.

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 18:35
od sportman22
asi vtom cert bude .klavesnica je ok a ked stlacam rychle f2 tak bios aj tak nenaskoci

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 18:45
od Milanr1
1) Resetuj BIOS do defaultního nastavení (RTFM).
2) Nehraj si s nastavením BIOSu, když tomu nerozumíš.
sportman22 píše: win ten mi nespusti lebo tam mam nieco vymazane

Co s tím?
3) Nabootuj z orig. inst. DVD OS W7:
Opravit -> (1)
Pomohlo?
ANO:
OK
NE:
dtto (2)
Pomohlo?
ANO:
OK
NE:
Nabootuj do WRE a zjisti v admin logu, co jsi kde zvoral a kde je chyba.
Naprav to.
Hotovo? Vše funguje?
ANO:
4) Vytvoř zálohu OS.
5) Vytvoř záchranný CD.
6) Zakaž v ACL všem uživatelům (včetně sebe) cokoliv mazat v systémovém disku.
7) Pracuj v účtu s právy skupiny USERS, nemůžeš nic pokazit.
NE:
Svěř opravu odborníkovi.

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 19:40
od sportman22
asi to zverim odbornikovi.
dik za rady

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 20:04
od stests
Uz jsem se s tím taky setkal. U Toshib je v Biosu funkce něco jako speed start a když se aktivuje, tak se zrychlí bootovací procedura ale také přestane fungovat F2 pro vstup do Biosu.
Už si nevzpomenu jak jsem to dal zpět, ale mačkala se jiná klávesa a v Biosu se to pak vyplo.
Možná to byl INS
http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB0B032D0000R01.htm
Snad to pomůže.

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 20:24
od soban
Co mu sebrat (vymontovat) HDD pokud je přístupný - pak by se do biosu mohl dostat po tom co bios zahlásí že nemá z čeho botovat.

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 21:47
od sportman22
vyskusam

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2013 22:52
od firefoxik
Nevim jestli HDD, ale mel sem NB, kterej si myslel, ze je hibernovanej, ale baterka padla driv, nez se ztihnul zahybernovat (4GB RAM :-) ... Takze probuzeni z hibernace se neuda a do BIOSU tez neslo, automaticky se snazil prejit z hibernace...
Do BIOSu me to pustilo az po zmene konfigurace pameti RAM (na 2GB), nastaveni a zase zmena kofigurace RAM na puvodni 4GB...

Re: nemozem sa dostat do biosu

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2013 08:30
od Milanr1
firefoxik:
V Tvém případě stačilo nabootovat ź libovolného záchranného CD/DVD/USB a smazat hiberfil.sys z rootu bootovacího disku.
Manipulace s hw byla zbytečná.