Problém s artefaktmi a chybou pri bootovaní

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dobrak800 2. 9. 2013 22:03

Zdravíčko, včera sa na PC vyskytol problém s artefaktmi na monitore vo windowse i v Biose, všetko je akoby rozmazané, ako keď vyfotíte rýchlo idúce auto. Teploty sú v poriadku, windows pracuje štandardne. Myslel som, že to bude problém s grafikou, ale nejde spraviť ani boot z cd - vyhodí to chybu 0xc00000e9. Zatiaľ som vyskúšal vymeniť pamäte, nepomohlo.. Nestretol sa niekto s takouto kombináciou problémov?
Zostava je:
GIGABYTE EP35-DS3
INTEL Pentium Dual-Core E5200 netaktovaný
Zdroj Enermax PRO82+ 425W ATX2.3, aktivní
ARCTIC Freezer 7 PRO
Ati Radeon HD 5570 1GB
4GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Vitesta
WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB
Windows 7 64 bit
GIGABYTE EP35-DS3; INTEL Pentium Dual-Core E5200 @ 2,50 GHZ; Zdroj Enermax PRO82+ 425W ATX2.3, aktivní; ARCTIC Freezer 7 PRO; Sapphire AMD 7770 Vapor-X OC, 1GB DDR5; 4GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Vitesta; WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB; HP w2207h
dobrak800
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 9. 2013 22:29

Pravděpodobně vadný VGA.
Co s tím?
Prostě vyměň VGA za bezvadný.
Pomohlo?
ANO:
OK
NE:
Odchází řadič VGA do křemíkového nebe.
Vzhledem k prehistorickému MB by nebylo divu. ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dobrak800 2. 9. 2013 22:32

OK, vyskúšam vymeniť, len ma zaráža tá chybová hláška pri bootovaní z cd, ktorá by mala znamenať vadný disk, či dvd mechaniku.. Skutočne môže aj tento problém spôsobovať vadná grafika?
GIGABYTE EP35-DS3; INTEL Pentium Dual-Core E5200 @ 2,50 GHZ; Zdroj Enermax PRO82+ 425W ATX2.3, aktivní; ARCTIC Freezer 7 PRO; Sapphire AMD 7770 Vapor-X OC, 1GB DDR5; 4GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Vitesta; WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB; HP w2207h
dobrak800
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 3. 9. 2013 03:32

Pokud máš možnost zkusit jinou kartu, tak bych pravděpodobně začal tím, pak by jsme řešili co dál, pokud by to nepomohlo. Nicméně, vzhledem k tomu, že o základní "grafiku" v BIOSe se stará procesor, nikoliv GPU, tak mi přijde, že problém bude pravděpodobně někde jinde.

Každopádně v bodech:
- zkusit jinou grafiku
- zkusit nechat projet programem Memtest86
- zkoušel jsi aktualizovat BIOS desky na poslední revizi?
- Clear CMOS - pomohl / nepomohl? Jak na něj viz. manuál k desce.

To je asi takovej "základ", kterým bych začal. Pak můžem zkoušet laborovat nad tím, jestli není na vině deska, či jestli by jen nestačilo vyměnit kabel k monitoru / monitor samotný.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků