Výhodný software

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod laserovic 22. 9. 2013 19:39

Čau,

Máte někdo zkušenosti s www.vyhodny-software.cz. Nabízení WINDOWS 7 za půlku ceny, není to nějaký podvod ?

díky
Bodům zatím unikám, alespoň mi nic nepřišlo.
laserovic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 9. 2013 19:46

Samozřejmě že to je podvod.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alfah4ns 22. 9. 2013 20:03

Výhodný software s.r.o. byl založen někdy před 3-4 měsíci.
Do očí bijící je fakt, že na stránkách nemá uvedeno IČO (nicméně v registrech dohledatelné) a informace o verzi systému jsou neúplné.
Pokud si prověříš osobu pana Jakuba Končinského na Google, najdeš několik dalších firem zabývajících se "levnými licencemi" Win pod jeho jménem i pěkné diskuze.

JInak, nevím, kde přišel ke "zbytečným" dalším licencím, firmy nakupují multilicence, které dále prodávat nelze. A licencí typu retail, které nakoupí běžní lidé, není moc, navíc, málokdo ji pak pustí dále. OEM přenést nelze.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod cicobasket 22. 9. 2013 20:21

Rozhodně bych nedal na ty kecy co tam píšou. Opíraj se tam o verdikt evropského dvora, který je vesměs mladý a implementace následků do legislativy rozhodně nějaký čásek potrvá. Nejsem právník. Netuším jak to chodí.

Pak tu máme technickou stránku věci, kdy SW pro kontrolu pravosti nebude rozhodně připraven na nějaké "evropské novinky", rozhodně ne už na nepodporovaných XP. S tím bych opravdu nepočítal. Životní cyklus tohoto výroku je u konce a šmitec. Tady lze čekat jenom problémy.

OEM licenci bych si nekupoval vůbec, to bude úplná nestoudná lež. OEM licence je licence "se slevou" - pokud je dany SW na daném HW. Tam žádný kecy o přeprodeji platit nebudou, tedy pokud bys nechtěl k tomu kupovat i nějakou starou plečku a taktéž ten SW na ní provozovat.

Suma sumárum to budu praví čeští šibalové s hezoučkým webíkem. Nešel bych do toho ani omylem, teda pokud nejseš masochista. Ale tak možná někdo z technické podpory poskytne nějakou zajímavou nahrávku, tak se třeba někdy uslyšíme ;-)
Jseš si opravdu jistý, že bys tuto informaci nenašel v google.com ?
No (f)lame wars, pls.
Špatná stránka Internetové komunikace je ta, že si někteří lidé pod rouškou skryté identity myslí, že se mohou chovat jako doma ve chlívku....
cicobasket
Junior

Odeslat příspěvekod laserovic 23. 9. 2013 11:04

No mně šlo o ty sedmičky, protože na ntb mám win8, nádávám kudy chodím. Takový *****. Chtěl jsem si koupit downgrade. Vím, jak chodí multilicence u velkých korporací, ale to nemusí být jediný model, nevěděl jsem, zda to třeba není od
-zrušených firem
-firem, které přešly na Linux
apod.
Bodům zatím unikám, alespoň mi nic nepřišlo.
laserovic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 23. 9. 2013 11:27

Pokud používáš W8 Pro, máš právo na downgrade. Viz licenční smlouvu.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cicobasket 23. 9. 2013 11:29

Chápu. Mám osmičky. Sice nenadávám, vlastně asi nemám důvod. Všechno funguje ale nějak mi to nepřirostlo k srdci. Osobně tedy kupuju vždycky "nejvrchnejší" windows, takže třeba by ti pomohlo tohle.

http://computerworld.cz/software/micros ... ista-48743

Přečetl jsem si ty doporučované diskuse a rozhodně považuji pana Kočínského za šizuňka. Pokud sis koupil nějakou OEM v Home Edici, tak rozdíl v ceně je jenom 800 Kč. Osobně tuto částku nepovažuji za takový problém abych si zajistil "klid na duši" :-).
Jseš si opravdu jistý, že bys tuto informaci nenašel v google.com ?
No (f)lame wars, pls.
Špatná stránka Internetové komunikace je ta, že si někteří lidé pod rouškou skryté identity myslí, že se mohou chovat jako doma ve chlívku....
cicobasket
Junior

Odeslat příspěvekod amrtin 16. 10. 2013 23:18

Tak já na tuhle "firmu" narazil tady na Živě.cz a už o tom začal přemejšlet,ještě že sem do toho nešel :roll: .Díky za tohle téma o<:)
amrtin
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 16. 10. 2013 23:34

Podvod jako hrom. Ruce pryc.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ConnorCZ 17. 10. 2013 06:11

laserovic píše:No mně šlo o ty sedmičky, protože na ntb mám win8, nádávám kudy chodím. Takový *****. Chtěl jsem si koupit downgrade. Vím, jak chodí multilicence u velkých korporací, ale to nemusí být jediný model, nevěděl jsem, zda to třeba není od
-zrušených firem
-firem, které přešly na Linux
apod.

Myslím si, že není cůvod nadávat. Pokud ti vadí Metro, tak po přihlšení už do něj chodit nemusíš a po dnešním updatu na 8.1 už tam nemusíš vůbec! Po přihlášení hezky na desktop a z desktopu vypnout přes Charm panel. Celkově je systém rychlejší a stabilnější, vzpomínám, jak jsem s tím zezačátku bojoval, ale teď už bych zpátky na Windows 7 nepřešel.

K tématu: Rozhodně podvod, nekupovat.
ConnorCZ
Junior

Odeslat příspěvekod hojocz 23. 10. 2013 13:26

Nemyslím si, že o této a podobných nabídkách neví Microsoft. Proč nezasáhne, je-li to nelegální? Jako jedna z největších firem na světě zcela jistě má možnosti, jak proti podobným (zde vysloveným označením) "šizuňkům" rázně zasáhnout! Proč tento tzv. "nelegální" obchod nechá bez povšimnutí?
hojocz
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 23. 10. 2013 13:41

microsoft v takové situaci není tím, komu vznikla nějaká škoda...

to je pak problém jednotlivců, jak budou prokazovat původ software a oprávněnost užívání licence, až taková situace nastane...

v domácích podmínkách taková situace nemusí nastat nikdy, obchodní subjekt by si měl spočítat, zda ho pořízení takovýho spekulativního zboží nepřijde příliš draho...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Krakatoa 23. 10. 2013 14:01

Makaveliii:
Tipnu si, ten problém bude tento, cituju z tvého odkazu:
"Soudní dvůr nicméně zdůraznil, že v případě, kdy se licence nabytá prvním nabyvatelem vztahuje na počet uživatelů překračující jeho vlastní potřeby, však není první nabyvatel v důsledku vyčerpání práva na rozšiřování oprávněn tuto licenci rozdělit a dále prodat pouze její část."
... a tipuju podle smyslu tohoto obrázku:
http://www.vyhodny-software.cz/pictures ... _odkup.png
Krakatoa
Junior

Další stránka