Teď jsem narazil na tohle starší vlákno, protože jsem se taky naštval...
Když ve
Windows 7 Professional (x64) spustím v
Průzkumníku vyhledávání, anebo např. se spustí automatický
sken antiviru, tak se to na té složce
C:\\ProgramData\Data Aplikací prostě zacyklí a nemá to konec. Fakt, je to nekonečný proces, protože v každé složce
Data Aplikací se nachází další vnořená složka téhož názvu.Takže antivir by mohl hledat donekonečna...
V podstatě tato složka
Data Aplikací je "chráněný soubor operačního systému" a v
Průzkumníku se zobrazí teprve po zrušení zaškrtnutí volby
Skrýt chráněné soubory operačního systému (doporučeno), a vypadá to, jako že se jedná o zástupce složky
Application Data (anebo je to naopak?), která se ale chová naprosto stejně - v každé je další podsložka
Application Data.
Nevím ale, zdali mají stejný obsah - viz přiložený snímek:
https://drive.google.com/file/d/1WB3vjriMkie1VtIVgMOfQ_Y2UDHySpMl/view?usp=sharingPodle mne je to dílo nějakého šíleného snaživce od Microsoftu, který anglický název složky "Application Data" chtěl mermomocí "počeštit", aby po nainstalování OS byl i její název "heskitschezki" jako i dalších složek, a takhle kuriozně si to vyřešil "po svém".
Jednou při dalším vyhledávání na disku
C:\\ jsem to už nevydržel a "zástupce"
Application Data (má totiž typickou ikonku "zástupce" s tou šipečkou) jsem prostě smazal, abych zabránil zacyklení. Všechny nainstalované programy přestaly fungovat, musel jsem přeinstalovat Windowsy.
To mě teda podržte, to jsem nevěděl, že smazání pouhého zástupce má za následek totální krachnutí systému!
Výsledek: Na disku
C:\\ se zasekne jak vyhledáván í, tak i skenování...
Proto, při vyhledávání musím pokaždé stanovit, do jaké hloubky to má hledat.

Bohužel, u antiviru se to nastavit nedá. Pokud víte o nějakém, který to umí, sem s ním!