Stránka 1 z 1

Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 08:56
od Zbynas
Mám nastavenou synchronizaci se serverem time.windows.com a probíhá úspěšně, stejně tak ostatní jako time.nist.gov ... problém je, že v době, kdy mi telefon a všechny internetové zdroje s časem tvrdí, že je třeba 8:00, můj počítač ukazuje stále 4 minuty zpět - 7:56. Kde může být chyba?

Příspěvek jsem odeslal v 7:56 a na počítači mám 7:52 ... wtf ...

Upravit to můžu manuálně, ale což o to, mě zajímá, proč se to děje a jak to opravit.

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 09:12
od r34ktor
Zkus si přidat a použít jiný NTP server. Postup zde.

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 17:27
od Zbynas
Díky, tak jsem se vrátil k počítači, že to zkusím a zkouším a furt chyba ("daná operace se vrátila, protože vypršel časový limit"). Tak si říkám, nj, starý příspěvky 12 let .... ale nevím, jestli to bude tím, zkusil jsem zase i server time.windows.com a u toho mi už to taky hlásí tu chybu (ale ráno to šlo). Po restartu windows žádná změna ...

Windows aktualizovaný, registrovaný ... podpora ještě neskončila .D

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 17:44
od soban
Podle https://www.pool.ntp.org/zone/cz si nastav 0.cz.pool.ntp.org, 1.cz.pool.ntp.org

Jinak problém může být i u tvého ISP kdy některé NTP servery může blokovat, tak stejně může být problém v OS či firewallu na routeru.

Na routeru máš nastaven jaký NTP server a je tam čas OK.

Jinak zrada může být i v HW - co baterka na MB? Už jsem viděl divné chování jak byla vadná....

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 18:14
od r34ktor
Zbynas píše:Tak si říkám, nj, starý příspěvky 12 let .... ale nevím, jestli to bude tím, zkusil jsem zase i server time.windows.com a u toho mi už to taky hlásí tu chybu (ale ráno to šlo). Po restartu windows žádná změna ...

Příspěvek sice starý, ale stále aktuální. ;-) U W10 se to nastavuje v registru úplně identicky jako u WXP:
W10_DateTime.png

Všechny čtyři ručně dodané servery na konci seznamu chodí. Čili jak psal soban, něco ty requesty musí blokovat.

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 18:26
od kuba12345678
vymen si baterii na motherboardu

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 11. 2019 17:13
od Zbynas
Tak čas se aktualizoval během dne z jinýho serveru, problém stejnej. Aktualizace času z jakýhokoliv serveru na povel ale nefunguje - vypršel časový limit.

Takže asi zkusím tu baterku na MB, což by odpovídalo, komp je 6 let starej; nikdy jsem to ale nedělal a ani nevím, kde to na té desce je :D Ale komp už jsem kdysi dávno sestavoval, tak to snad zvládnu, jdu googlit :D

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 11. 2019 20:51
od meda2016
Možná to nebude souviset, ale jaký čas ti běží na routeru, pokud ho máš?

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 11. 2019 21:16
od soban
To souvisí a ptal jsem se na to a neodpověděl......

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 11. 2019 00:38
od Zbynas
Četl jsem, ale zapomněl odpovědět :oops:

Čas na routeru (není to modem) je defacto na vteřinu přesný ... (respektive shodný s většinou časových údajů na různých webech) Jestli to k něčemu bude tak časový protokol "SNTP (RFC-1769)" a server "tik.cesnet.cz", alternativní "tak.cesnet.cz"

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 11. 2019 07:53
od meda2016
Když změníš časové pásmo, je chyba pořád ty 4 minuty (plus pásmo)?

Re: Hodiny jdou pozdě ...

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 11. 2019 18:22
od soban
Takže pokud na routeru se nastavuje správný čas tak zrada může být pouze ve firewallu routeru či PC a nebo v SW či HW na PC.

Vyzkoušel bych na PC liveUSB linuxu a pokud bude čas synchronizovat bude zrada pouze v SW v těch windows, pokud bude i v linuxu problém pak je zrada v routeru nebo v HW toho PC.