Stránka 1 z 1

Windows server 2008 a exchange 2010

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 8. 2011 08:53
od Proofy
Zdravím všechny příznivce IT,

dostalo se mi do ruky pocitadlo na server 08 a kde je exchange 2010, exchange uz je nainstalovany. pri spusteni managementu se objevi hlaska viz priloha.

poradi nekdo, kde se stala chybka?

Re: Windows server 2008 a exchange 2010

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 8. 2011 09:20
od vanamond
To je nějaký vtípek ?
Pokud ne, tak je informací málo, ale na první pohled - no, proč se hlásíte na win-server-jjt.jjtrend.com - tedy na veřejnou IP adresu jjtrend.com , asi byste měl hledat vnitřní přímý login na jjtrend.local ne ? Pak je totiž hlášení, že je blbě jméno/heslo, protože nemůže najít server vcelku logické.
( mimochodem tím pádem máte blbě nastavený exchange, protože to, co jste napsal vede na IP
domain.explorer.cz a jjtrend.com má mx na sf1 sf2 a sfback.spamy.cz, takže asi těžko budou sedět reverzní záznamy a následně odkazy v certifikátu pro OWA, ale to jen tak mimochodem. Prostě bordel. )
jinak na webu najdete odkazy, třeba sem http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesvradmin/thread/18bd1bf8-45d2-41f8-bae7-463537aba868/
http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Q_26984242.html
http://www.minasi.com/forum/topic.asp?whichpage=1&TOPIC_ID=35451&

atd , stačí využívat google.

Re: Windows server 2008 a exchange 2010

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 8. 2011 10:07
od Proofy
vtipek neni, to urcite ne.

tohle jsem teda nekontroloval. co vim, tak by to melo v ramci nejakyho jenom testovani

Re: Windows server 2008 a exchange 2010

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 8. 2011 11:32
od vanamond
Dobře, je to jen testovací stroj. Takže - jaký systém ? SBS ? je to ve virtuálu ? Ten exchange jste instaloval Vy ? a je to připojené do LAN sítě v podniku, kde je i ten jiný exchange, nebo je to prostě někam připojené ( třeba u Vás doma, například ) ?
( tedy víte, proč je zrovna takhle nastavené, anebo to tam někdo prostě nějak namačkal ? )
Pokud jde pouze o zajímavý test a školeníčko a nechcete, aby to spolupracovalo s nějakým existujícím exchange, tak bych si to asi být Vámi nainstalil znovu - budete přesně vědět, co a kde jste nastavil. Pokud to má být součástí nějakého exchange, tak si server přidejte do domény ( třeba jen jako member,nemusí nést žádné AD role ) a spusťte si znovu průvodce nastavením exchange a nastavte to. Service packy jsou doporučeníhodne, ale jede to bez podstatných chyb i bez nich.

Re: Windows server 2008 a exchange 2010

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 8. 2011 11:35
od Milanr1
Nejlépe začít zcela znovu, optimálně obnovu stavu OS ze zálohy před instalací MSexchange.
Pokud předchozí admin nevytvořil zálohu:
nová instalace OS.
Pro svou příští praxi si zapamatuj základní pravidla:
1) testování OS/sw se realizuje zásadně ve virtuálním prostředí;
2) pro testy hw se používají zkušební počítače.
Do reálného ostrého OS žádné pokusy nepatří!

Re: Windows server 2008 a exchange 2010

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 8. 2011 14:13
od Proofy
windows standard tam je, je to na masine nainstalovany - zadna virtualizace.
je to jen k internetu pripojeny, zadna podnikova sit.
ted je to jen pro testovaci ucely. vidim to taky na cistou instalaci komplet(win + exch)