Stránka 1 z 2

Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 00:26
od RazX
Zdravím, tohle se mi ještě nestalo!

Opravil jsem xkrát pc s nejrůznějšími chybami, ale tohle mi nejde do hlavy.

Opravuji rok staré pc, X4 athlon, 8gb ram, 1080gtx, obyč základka od asusu...
Závada vznikla tak, že můj bratr - 13 let, se snažil ukončit silné vrčení z větráku u procesoru, které začalo celkem z ničeho nic, prý do toho praštil rukou, zkoušel ho mechanicky zastavit, a pak prásknul silně do bedny a zamrzl mu obraz, od té doby se pc spustí, vše běží - tedy větráky, disky atd., ale neukazuje to žádný obraz.

Tak jsem vyměnil:
zdroj - stále to neukazuje obraz
monitor - stále to neukazuje obraz
urychlím to: vyměnil jsem procesor, zkusil to přes jinou grafiku, koupil novou desku, koupil nový procák, koupil nové ramky - takže jsem vyměnil uplně všechno krom skříně a SSD a HDD disku - ty jsem různě zkoušel zapojovat odpojovat, vytahoval jsem baterku od biosu, no prostě uplně všechno co šlo jsem zkusil a nic, taky jiný kabel od monitoru a jiné monitory - nic, prostě vždycky vše jede, točí se svítí, ale nikdy to neukazuje žádný obraz...

Prosím o pomoc, vyměnil jsem uplně vše za nové a pořád to nejede - napadá mě jedině nějaké zkratování ve skříni které se tam může dít, asi zkusit poodělávat co nejvíc plechů to de, myslim se že nové SSD je zbytečné kupovat, protože obraz by měl naběhnout přece i bez disků...

Má ještě někdo nějaký tip? Budu moc rád za každou radu. Díky moc!

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 01:03
od jjfb
Pokud to není nějaký vtip, tak bouchnutím do skříně se mohl zaseknout vypínač, či reset, či se ty kablíky někde uvolnili a resetují se apod.

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 01:17
od RazX
Fakt to není vtip... Ty jsou nezaseknutelné, jsou pogumované a nedají se nijak zamáčknout...

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 01:20
od jjfb
tak je potřeba zkusit jen MB+RAM+CPU+grafika, pokud není integrovaná mimo bednu

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 01:53
od omualo
Ja to vidim bud na grafarnu nebo desku - u obojiho se zamerit na mozne poskozeni PCI-e, prece jen dnesni grafiky neco vazi.

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 01:56
od RazX
desku mam rok starou a uplne novou, pac jsem myslel ze je odvarena, grafiky mam dve - obe by meli byt fukncni, vsechny kombinace vyzkouseny, vcetne zapojeni do integrovanych grafik u obou desek... napada me uz snad jen zkusit to fakt mimo tu bednu, kazdopadne je to dost divne, jak by bedna nejaky zpusobem dokazala zabranit tomu, aby pocitac bezel bez problemu tedy aspon taky vypada a neukazoval zadny obraz? Co by ta bedna a jak tam musela vyrušovat, nějak mi to nejde do hlavy, ale v něčem takovém to musí být...

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 02:14
od jjfb
Jak říkám, zaseklý spínač to může dělat, klidně vnitřní část v bedně.

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 03:11
od Qefik
Zeptám se ještě blběji: Zkoušel jsi jiný kabel od monitoru?

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 10:07
od RazX
Jojo, psal jsem že jo, hdmi a dvi jsem zkoušel...

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 10:53
od Milanr1
Takhle jsi měl začít:
RazX píše: zkusit to fakt mimo tu bednu

Nacpat hw do bedny bez důkladného zahoření v primárním OS = typická začátečnická chyba.

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 11:38
od krakenax
Co speaker? pípá? svítí diody na klávesnici? podporuje deska ten procesor? Vyndat všechny komponenty a zkusit to na stole.

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 17:22
od Ensidia
Ty si jak současní mechanici neví kde je chyba tak vyměnují díly jak na páse. :).
1. Vyzkouším monitor s káblem funguje
2. Vyzkouším jinou grafiku + zdroj nefunguje
3. Vyzkouším grafiku na jiném pc
4. Hodím pc nějakému technikovy a nekupuju nic dokud nevím jak moc je to v ***** :D :D :D.

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 18:56
od monikash
Skříň jsi nevyměnil!

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 19:53
od RazX
Říkal jsem si proč to budu házet mechanikovi, což jsem nikdy nedělal, když jsem své pomocí vždy vše opravil, každopádně nakonec to tak dopadlo, a původní pc jde k mechanikům, závada velmi záhadná, zkusil jsem dnes dát původní sestavu mimo skříň a pustit to spojením power pinů... žádná změna, ale teď pozor! zkusil jsem novou sestavu neboli jen nové komponenty co jsem koupil - zdroj, mb, ramky a procák mimo skříň a taky to dělá, to že všechno se točí, svítí, ale neukazuje to obraz, takže mi zůstává rozum stát, jedině že by nějaká součástka vyzkratovala ty nové komponenty tak, že to dělá to samé co u té nefunkční sestavy, což mi přijde trochu nelogické v tom, že větráky jedou, pokud připojím myš tak svítí atd. Bohužel nemám speaker, tak nevím jestli to píská nebo ne, každopádně všechny možné komponenty včetně kabelů jsem vyzkoušel ve všech možných kombinacích snad, připojené vše, odpojené jen něco, odpojený jeden hard disk atd. No prostě uvidím co řekne technik...

Re: Vyměnil jsem úplně všechny komponenty a pořád to nejede!

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2017 20:11
od monikash
Pak už zbývá jen jedno, napráskat mladšímu bratrovi na zadek a přes ruce (aby to příště už nedělal) a přejít na nové komponenty CPU+MB.