- V noci mi zamrzl počítač a hned po tvrdém restartu, ještě předtím, než něco najelo, vyskočila modrá obrazovka se slovy CRITICAL PROCESS DIED. Počítač se restartoval sám a naběhla troubleshooting obrazovka s několika možnostmi jako restart pc s/bez osobních dat, obnovení systému či vypnutí. Přirozeně jsem dal obnovení systému, kde mi ale naběhlo upozornění, že "you must enable system protection on this drive", jinak že to možné nebude.
- Hlouběji na internetu jsem na to našel příkaz, a díky tomu, že na té předchozí obrazovce kromě možnosti obnovy tam byl také příkazový řádek, zadal jsem net start vss, načež podle rady rstrui.exe/offline:C:windows=active. Obnova systému v pohodě naběhla, ale po několikaminutovém přelouskání vyhodila chybovou hlášku, že nebylo možné obnovu provést, žádné změny nebyly provedeny, a pc jsem musel vypnout. Což jsem udělal a z frustrace šel spát, že to ráno zkusím znovu, ale dneska už nic z toho nenaběhlo, jenom se donekonečna točí tečky.
Větrák u chladiče už se neroztočil.
1) Jednou se mi povedlo vlézt do Biosu a byla tam teplota 92 °C, ale nevím, u čeho (mám pocit, že CPU), protože jsem v ten moment něco poklikal a málem si deaktivoval všechno, tak jsem z toho rychle vyskočil pryč a zpátky už se nedostal.
ad 1) Během toho úvodního načítání byla z nějakého důvodu neaktivní klávesnice, proto mi do Biosu nešlo naskočit opakovaně
Grafickou kartu jsem asi před týdnem vyměnil za Msi RTX 2070 gaming z od kamaráda, vše fungovalo v pohodě.