Asus GV502S - problem so zapnutim

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ONeil 23. 9. 2019 20:23

Ahojte,

mam problem so zapnutim notebooku pokial je k nemu pripojena klasicka bateria, alebo CMOS bateria. Nezapne sa pokial je jedna z tychto baterii zapojena (hociktora), alebo aj obe spolu. Ak odpojim obe baterie a pripojim napajaci kabel pre pripojenie z elektrickej siete, tak sa zapne. Start prebieha tak, ze sa zapne a po cca 5 sekundach vypne. To sa este raz zopakuje. Na treti pokus normalne nabootuje do Windows 10. Tie prve 2 pokusy o zapnutie pripisujem tomu, ze si BIOS nepamata nastavenia, kedze aj CMOS bateria je odpojena (moja domnieka, ale to asi nie je podstatne).

Co sa tyka vypnutia notebooku: ak ho dam vypnut klasicky vo Windows, cez Start -> Vypnut, tak sa vypne, ale po cca 5 sekundach opat sam nastartuje. Ak chcem, aby zostal vypnuty, tak musim pred uplynutim 5 sekund od vypnutia odpojit napajaci kabel.

Notebook som zaslal do autorizovaneho servis, kde mi klasicky navrhli vymenu celej zakladnej dosky, co znamenalo, ze oprava by stala asi ako novy notebook, cize som odmietol.

Je mozne nieco take vobec diagnostikovat a eventualne opravit? Je mi jasne, ze to moze byt na tej urovni, ze sa to ani neoplati zistovat.

Model NTB: Asus GV502S - Intel i7 6700 HQ, Geforce GTX 1700, SSD Samsung 960 Evo, 2x8 GB RAM Samsung
OS: Windows 10 Home
UEFI
Verzia BIOS: 306
Vysledky zakladnej diagnostiky HW: neuvadzam, co sa tyka zapnutia/vypnutia je spravanie rovnake, nezavisle na tom, ci je SSD, alebo RAM pritomna, alebo nie (jasne, ze to bez nich nezacne bootovat, ale ide o to samotne zapnutie)

Dakujem za pripadnu pomoc.
ONeil
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 24. 9. 2019 10:54

Pouvažuj nad tým, ako by si na matičnej doske chcel niečo opraviť keď:
a) nevieš ako
b) nemáš to ako diagnostikovať
c) nemáš technologické prostriedky na opravu
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ONeil 24. 9. 2019 17:15

Nechcem to opraviť ja. Len sa pýtam, či sa s tým niekto nestretol a nemá tip na to, kde by mohol byť problém.
ONeil
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 24. 9. 2019 19:43

Vyzkoušej v BIOS navolit v "Boot" Fast Boot Disabled, pak restartovat, pak v BIOS v "Exit & Save" nahrát Restore Defaults hodnoty a pokud několikrát opakované vypnutí a zapnutí probíhá dobře, vlož při zapojeném napájecím adapteru tu 3V baterku. Pokud se to nepokazí, dál už bych ten hlavní akumulátor nevkládal - nebo pak opakoval postup. Pokud stále špatné, tak nevím.
meda2016
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků