Internet explorer 9 a nižší ve WIN8

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod audiobullys 20. 5. 2013 17:06

Zdravím, ač nerad zakládám nová témata, nikde jsem to zde při hledání nenašel.
kvůli práci potřebuji na ntb zpracovávat nabídky - bohužel firemní weby 2 partnerů pracují jen s max IE 7,8 , ještě 9 se dá použít, ale IE 10 už ani omylem. na infolince mrkvosoftu mi řekli že nižší verze než IE10 do toho asi narvat nepůjdou.
na předchozím ntb jsem měl win7 a tam ten IE10 šel odinstalovat jako aktualizace, tady ovšem jak jsem pochopil je natvrdo namaštěnej IE 10.
neexistuje tedy jiná moýnost jak na licencovanych win8 rozjet nižší verzi IE ? stačila by mi 9, ale ta 10 je již nefunkční .
nebo mě zbývá jediný řešeni a to hodit to z vokna a přejít na win7 kde to funguje ?
a ještě taková nepodstatná věc -ty plečko Office maj jen 1 měsíc zkušební dobu, nebo jak to tam dodavaj ? mam tam verzi 2010 professional - tu jsem tam nainstaloval a teď koukám že bezplatně tam mam ňáky office 365 Home premium na vyzkoušeni a někde jsem četl ze tydle 2 verze se moc vedle sebe nesnesou 2010 a 2013ky, je to pravda ?
Ty 2013 jdou nějak odinstalovat ? uvažuji že bych si koupil nějaký 2010 pro x počítačů
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lisaj 20. 5. 2013 17:18

Dobrý den,
IE10 se dá přepnout do režimu kdy zobrazuje stránky jako IE 9, 8 a 7. Stačí dát F12 a vybrat potřebný režim Browser Mode a Document Mode.
Lisaj
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 20. 5. 2013 17:33

audiobullys píše: uvažuji že bych si koupil nějaký 2010 pro x počítačů

Od 1.1.2013 MS prodává jen aktuální verze sw.
Office 2010 bys mohl nainstalovat jen formou downgrade.
Pokud koupíš multilicenci libovolného typu, dodavatel zároveň dodá lic. číslo pro starší verze MS Office.
audiobullys píše:na předchozím ntb jsem měl win7

Kup licenci OS a provozuj virtuálně.
Optimálně a zcela bezpečně lze vstupovat do internetu z virtuálního OS (libovolné verze) => můžeš si dovolit starší verzi i-prohlížeče.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 20. 5. 2013 20:48

Přidávám se k ID Lisaj - úplně stejně to provozuju v práci při ladění webu pro příslušné firemní platformy, takže instalace starší verze opravdu není potřeba.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 20. 5. 2013 21:39

jj diky vsem, na prvnim webu mi uz to funguje, na druhym vubec, nastesti mam zalozni xls kalkulator, tak to budu kalkulovat z nej.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Kolemjdoucí