Stránka 1 z 2

Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2013 16:58
od DennyNet
Zdravím,

chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaké elegantní řešení jak zapnout vzdálenou plochu ve Windows 8 (home).
Jedná se o notebook Acer kde bylo předinstalováno pouze Windows 8.
Našel jsem bezvadný návod, ale když spustím přes cmd "SystemPropertiesRemote.exe" tak se mi spustí to samé jak když kliknu pravým tlačítkem a zvolím "vlastnosti"
Položka "vzdálená plocha" tam schází (viz obrázek) je tam pouze vzdálená pomoc.

Existuje nějaký způsob?

Díky D.

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2013 17:03
od Retiree
Edice Windows Home neobsahují server pro vzdálenou plochu

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2013 17:03
od Abox
TeamViewer a pod. V nizsich verzich Vzdalena plocha neni implementovana.

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2013 17:49
od DennyNet
a nakopírovat exe a dll z windows 8 pro do Windows 8 (home) by nešlo? D.
teamview je problém, protože když na druhé straně nikdo není tak mi nikdo neřekne PIN pro přístup :roll:

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2013 17:58
od Miroslav Pragl
- to je NELEGALNI
- teamviewer umi bezet jako SLUZBA, na druhe strane nikoho nepotrebujes

MP

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2013 19:41
od DennyNet
VNC to částečně řeší taky, ale problém je ten, že nevím jak nastavit putty
aby mě do té vnitřní sítě pustilo přes "localhost:port"

Zkoušel jsem nastavit "tunel" (přesměrování) na porty 5900 a 5800 podle návodu ale nepodařilo se..
http://martybugs.net/smoothwall/puttyvnc.cgi

Takže se tam musím přihlašovat přes jiný počítač kde vzdálená plocha funguje...

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2013 21:19
od Bari007
Na co putty? VNC klient, VNC server, nic víc.

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2013 10:31
od Miroslav Pragl
ssh tunnel?

MP

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2013 13:08
od DennyNet
Ano mám nastavený ssh tunel na linux router s přesměrováním na locahost:port ale
pokud zadám přesměrování přes návod:
http://martybugs.net/smoothwall/puttyvnc.cgi

tak ten postup funguje jen u vzdálené plochy, ale nefunguje připojení přes VNC.

Takže jsem musel se připojit na jiný počítač přes vzdálenou plochou --- a potom se připojit na VNC což bylo nepřijemné a mělo to velmi pomalé odezvy.

Chtěl bych poradit způsob jak nastavit to přesměrování v putty aby mi na localhost:port fungovalo připojení na VNC.

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2013 16:18
od Miroslav Pragl
VNC musi mit povelene loopback connections. Ma?
Jinak doporucuji zkusit TeamViewer (jako sluzbu na pozadi, bez nutnosti intervence usera na ovladanem stroji). Pro nekomercni pouziti zdarma, jen trochu obtezuje hlaskami o fair use.

MP

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 4. 2016 15:29
od bures2
Pokud je na jednom PC varianta Professional, tak se na něj lze připojit s PC s Win Home, že? Předem díky za odpověď.

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 4. 2016 15:53
od Milanr1
Původní dotaz se týká
Retiree píše: server pro vzdálenou plochu

který lze spustit ve všech profi edicích desktopových OS WNT 5. a 6. řady kromě W2000.
Klient pro RDP je vestavěný ve všech edicích OS WNT od 5. řady (W2000) výše.
AFAIK jedinou výjimkou je brutálně ořezaná edice Starter.

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 4. 2016 19:36
od pointops
Bures2: ano.

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 4. 2016 20:31
od karlos00x
milane jak jsi prisel na to, ze W2k nemaji/nemely RDP server? Jsem si temer jisty tim, ze kdyz jsem byl na vysce tak jsem se ze skoly pripojoval na RDP na svuj komp na kolejich (a diky tomu jsem prosel i par zapoctu). A v te dobe jsem naprosto jiste nemel XP(anzto jsem konzerva tak jsem je zacal trochu brat na milost az po SP2 tedy ~ 2005 kdy uz jsem nebyl na kolejich) ani herni sracku padavku s oznacenim ME.

Ale je mozne, ze mluvis o cistych W2k a ja mel urcite nejmene SP2(komp porizen 2Q/2002 s uzasnyma 256MB DDR RAM, povazte DDR! :-) )

Re: Jak povolit vzdálenou plochu ve Windows 8 (home)?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 4. 2016 20:43
od Abox
It is not called Remote Desktop in Win2k. It is Terminal Services and it is
added under Add/Remove Programs and then add/remove windows components.
Existoval akorat Remote Desktop client for Windows 2000, NT, Win9x.