Dobrý den
Dostal se mi do rukou notebook Lenovo Thinkpad E530 s Win8 PRO
Notebook má ten problém, že po spuštění a pomalém najetí do systému se chová velmi pomalu. Příčina je vytížení HDD na 100%. Zkusil jsem různé rady, vypnout indexování, oddinstalovat ESET, ale nic nepomohlo. Dokonce některé aplikace nešly spustit (outlook 2010 po spuštění zamrzl, vytížení 100% a nic se nedělo). Po několika testech jsme zjistili vadné sektory, takže ok, výměna hdd. Vzhledem k tomu že dotyčná měla v systému uložené programy s hesly a přístupy, které jinde nemá, je životně důležité tyto programy rozjet ,takže mě napadá udělat klon disku na nový disk, tam pokračovat v práci a programy které nedjou rozjet přeinstalovat (paní ještě potřebuje nějak zachránit obsah outlooku).
V notebooku je teda od koupě WIn 8 pro aktualizovaný na Win 8.1
Koupili jsme nový hdd (1000gb), původní měl 500gb. Nastartovali z boot cd northon ghost a dal klonovat... celé toto trvalo 5hodin. poté jsem nový hdd zasunul do nb, spustil ale nic, BSOD a nějaká chyba boot*.efi . i když jsem měl zaplý-vyplý secureboot, žádná změna.
Mezitím mi bežel na starém disku test s opravou, opravit nějaké sektory, systém i ze starého hdd najíždí, již není tak pomalý, ale hdd musí ven a outlook stále neběží.
Jaké jsou teda možnosti klonování? Dělám s nortonem něco zle? Nebo na tyto případy použít jiný nástroj?
Pro uživatelku jsou důležité: data na hdd (ty mám již zkopírované bokem, všetně adresáře profil/Appdata, dále je potřeba zálohovat komplet chrome (nastavení, hesla, historie, záložky) a outlook, který se teďˇka nespustí (mělo by stačit vyhledat adresář kde je uložen a překopírovat soubory?).
Jak je patrné, primárně by bylo ideální udělat klon. POkud se nepodaří, budu na nový disk instalovat ze záložních dvd systém znova, potom všechny upgrady a potom se párat se zálohami.
děkuji za rady