Zdravím.
Roky používám v domácí síti sdílení pomocí mizerného protokolu Samba. Jednak přehrávač s androidem(linux) emuluje tento protokol, NAS Synology ho taky jen emuluje a NAS D-link taky. Jediné zařízení pro které je vlastní je tenhle počítač s windows 10. Měl jsem nasdílené složky z NAS a všechno fungovalo do posledního upgrade windows. Najednou se něco vykurwilo (slušné označení mě nenapadá) a windows najednou nemůže najít nic v síti. Prověřil jsem že všechno je na stejné pracovní skupině. Ve windows vidím ostatní prostředky ve stejné skupině ale i když znám a to na 100% správné uživatele i hesla odpovědí je mi vždy odpovězeno windows, že jsem zadal login a nebo heslo špatně. To jsem u NAS ověřil, že se nepletu. V síti používám router mikrotik rb-4011 a switche firemní D-link s řízením. Síť mám metaliku CAT6.
Do nastavení obou NAS se dostanu i na všechny switche když je volám pomocí IP adresy.
Kde to zase u windovs pokazili? Jak to opravit?
Jo spojení NAS a přehrávač evolveo funguje na 100%.
-- 5. 7. 2023 17:56 --
Nasdílel jsem vše v síti pomocí ip adresy : \\192.168.2.40\video (apod) proč ale nefunguje ve windovs jeho vlastní mizerná samba a nebo prč se svět IT neprobudí a neprosadí něco novějšího lepšího?