Stránka 1 z 1

Windows 10 - problém s poštou

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 2. 2016 12:19
od Kikiela
Ahoj, přešla jsem z XP na W10 a nastal problém s poštou. Nejde mi nastavit e-mailové účty. Háže mi hlášku, že nastavení je zastaralé:

Název účtu: Kikiela
Vaše jméno: Kikiela
Příchozí emailový server: mail.vitasmart.cz:993
Typ účtu: IMAP4
Uživatelské jméno: xxx@vitasmart.cz
Heslo: xxxxxxxx
Odchozí emailový server (SMTP): mail.vitasmart.cz:587
Odchozí server vyžaduje ověření: ANO
Používat stejné uživatelské jméno a heslo k odesílání emailů: ANO
vyžadovat SSL pro příchozí emaily: ANO
vyžadovat SSL pro odchozí emaily: ANO

Řešila jsem to i s Blueboardem, kde mám hosting a nevěděli ...

Máte někdo zkušenost? Řešil jste to už někdo?

Re: Windows 10 - problém s poštou

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 2. 2016 12:41
od Krakatoa
Mám Win 10 a Outlook 2016, maily připojuju přes pop3 a funguje mi to naprosto bez problému a to i kdybych použil imap.
Takže problém bude ve tvém mailovém serveru nebo klientu, co používáš, případně nastavení.

Re: Windows 10 - problém s poštou

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 2. 2016 12:50
od Kikiela
Mám poštovního klienta Windows Mail, který je součástí W10. Zkoušela jsem i Thunderbird a je to stejné. Chci používat server IMAP, protože si stahuji poštu do mobilu, pc,....

-- 4. 2. 2016 15:38 --

Nikdo se s tím nesetkal?

Re: Windows 10 - problém s poštou

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 2. 2016 18:54
od tombas
Pravděpodobně chybná volba typu účtu, zkus Exchange. Typ IMAP je určen pro účty internetových služeb jako Seznam, Tiscali apod. Podle tvých údajů se jedná o "firemní" účet pod doménou.

Re: Windows 10 - problém s poštou

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 2. 2016 16:59
od Kikiela
Díky, zkusím...

-- 16. 2. 2016 10:30 --

tombas píše:Pravděpodobně chybná volba typu účtu, zkus Exchange. Typ IMAP je určen pro účty internetových služeb jako Seznam, Tiscali apod. Podle tvých údajů se jedná o "firemní" účet pod doménou.


Zkusila jsem a už to neháže hlášku o zastaralém nastavení, ale nechce mi to stáhnout poštu ze serveru a pro změnu háže error code 0x8501001d. Zkoušela jsem návody z různých diskuzí na internetu, ale bez úspěchu.

Může to mít něco společného z firewallem nebo nějakým certifikátem?