Stránka 1 z 1

Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2019 19:41
od nevlad
Dobrý den,
mám dvoje Windows 10, jedny upgradované z W7 Home v retail verzi, druhé koupené s notebookem v Pro verzi. Jen pro vysvětlení, obě instalace jsou na samostatných discích, ale byly používané na stejném notebooku (Dell 6330). Pro pracovní účely jsem jen přehodil systémový SSD. 
Úspěšně jsem vstoupil do důchodu a ta verze Pro, kterou jsem používal v práci, je mi v podstatě k ničemu. Mohu ji sice používat, ale na těch domácích mám jiné programy a mnoho dalších věcí, které bych musel pracně přeinstalovávat.
Dají se ty dvě licence nějak sloučit, abych ty Home povýšil na Pro? Když si vytáhnu Product Key, tak mi u těch Home ukáže nějaký unikátní, ale u verze Pro se zobrazí klíč univerzální *****-*****-*****-*****-3V66T. Mohlo by fungovat, když bych jím přepsal ten můj původní? 
Děkuji

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2019 19:52
od polda
Licence je spjatá se základní deskou notebooku. Pokud je koupena jako přenosná mohla by být použita i na domácí PC.Je však nutná přeinstalace PC. Tolik oficiálně.

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2019 20:31
od nevlad
Kolega mi poradil postupovat podle https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... ome-to-pro
tak to zkusím. V mém účtu na Store vidím obě edice a tlačítko Nainstalovat. Pak je tam ještě možnost Upgradovat na pracovní stanici, ale to už stojí 8285,- navíc. Ale to nechci. Tak to zkusím nainstalovat. Díky :-)

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 08:07
od vladimir
Nechápu důvod. Pokud už jste v důchodu, nebudete se asi připojovat do domény, šifrování disku vás asi taky nebude zajímat, tak proč nezůstat u Windows home?

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 13:29
od nevlad
Tak hotovo, už to jede! Jen malinko problém s aktivací, jako výchozí se tam nainstalovala edice Ultimate, na kterou licenci nemám. Ale po zadání klíče se to aktivovalo na moji Pro verzi. Bez ztráty kytičky!!!

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 14:39
od KineCZek
10 Ultimate?

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 17:30
od nevlad
Ano, Ultimate, ale současně mi to psal, že nemám platnou licenci a že jsou problémy s aktivací. Což je pravda, mám licenci na Pro. Zadal jsem tedy klíč z těch mých Pro, z Ultimate se to změnilo na Pro a už to jede.

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 17:52
od Chipoun

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2019 19:14
od nevlad
Také jsem si myslel, ale já to tam měl fakt napsané. Po zadání mého klíče se to aktivovalo a změnilo na Pro.
Možná to bylo tohle:
https://www.windowslatest.com/2018/04/2 ... indows-10/

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2019 09:11
od milsimr
Při upgrade z Windows 7 Ultimate dostaneš pouze Windows 10 Pro (nedostaneš tedy ani Home, ani Enterprise - pouze Pro). Napsané jsi to tedy mít opravdu nemohl.

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2019 09:18
od nevlad
No sice trochu umím číst, ale asi víš líp, než já, co jsem kde měl napsané. To se stává :-D le ve výsledku je to šumafuk, důležité je, že se to podařilo bez nějakého zádrhele ;-)

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2019 14:07
od Krakatoa
nevlad:
To, co jsi uvedl v odkazu, není nic o edici ultimate, ale o režimu napájení. Edice Ultimate na Windows 10 neexistuje a tedy jsi ji ani nemohl mít nainstalovanou.

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2019 14:24
od KineCZek
Exactly.

Re: Licence Windows 10 Home a Pro

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2019 16:25
od nevlad
Já vím, že oficiálně žádná verze Ultimate neexistuje, já jen a pouze popisuju, jak probíhal proces upgrade z verze Home na verzi Pro. Měl jsem obě licence a postupoval jsem podle
https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... ome-to-pro níže na stránce Upgrade pomocí digitální licence pro Windows 10 Pro. Pokud někdo máte Home i Pro, tak si to zkuste. Dostanete se na obrazovku s oběma verzemi, kde jsou zatržítka, co mají Pro navíc. A modré tlačítko Nainstalovat. Pak následovala klasická aktualizace a restart. Právě tam se objevila žlutá hláška, že aktivační proces nebyl dokončen a také ta verze Ultimate Insider. A výzva ke vložení aktivačního klíče. Tak jsem tam dal klíč vytažený z těch Proček, ten to zchroustalo, verze se změnila na Pro Insider a systém byl aktivován.
Snad jsem to popsal dostatečně srozumitelně.
Taky nezapomeňte udělat screenshoty, aby vám věřili. Já už je neudělám, nabídku na upgrade už tam logicky nemám. A pěkně prosím (nemám sebemenší důvod kecat a dohadovat se), ale až to zkusíte, tak pak říkejte, jestli něco jde či nejde.