Stránka 1 z 1

Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2019 16:49
od aurum
Brý den, otravuje mě, když na ploše něco přesouvám a ono to kopíruje (přetažením myší). Např.nějaký soubor do složky. Vím, že když se to děje na jednom zařízení - disku, výchozí je přesouvání, když přesouvám na jiný disk, flešku, výchozí je kopírování. Nutí mě to používat kontextovou nabídku nebo tlačítka ctrl - shift. Je možné někde v registrech nastavit výchozí pro vše na přesun? A jen při kopírování bych použil tlačítko ctrl nebo kont.nabídku.

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2019 18:43
od Abox
Tak ten/ty soubory chyt s pravou mysi...

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2019 18:47
od aurum
Ano, to jde, ale pak zase přes kontextovou nabídku to musím dokončit.

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2019 18:53
od Abox
No kdyz na tom trvas:
https://www.tenforums.com/tutorials/380 ... ndows.html

edit: bylo tady uz dost nestastniku, kteri neco presouvali (treba fotky z mobilu) a pak to nemeli ani na jednom mediu. Ale proti gustu...

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2019 18:57
od r34ktor
aurum píše:Je možné někde v registrech nastavit výchozí pro vše na přesun?

Ano, je. Postup: https://winaero.com/blog/set-the-defaul ... windows-7/

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2019 18:58
od aurum
Díky, vím, že to není věc důležitá, ale snad je system 10 už natolik vymakaný, že jdou nastavit i drobnosti :-)

-- 1. 7. 2019 20:00 --

Jde o to, že přesouvám, přesouvám a později zjistím, že kopíruju a kopíruju... :-)

edit: Akce v registrech parádně funguje, je to to, co jsem potřeboval, díky...

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 7. 2019 13:30
od freekarol
Abox píše:No kdyz na tom trvas:
https://www.tenforums.com/tutorials/380 ... ndows.html

edit: bylo tady uz dost nestastniku, kteri neco presouvali (treba fotky z mobilu) a pak to nemeli ani na jednom mediu. Ale proti gustu...


Asi si to musí člověk sám na vlastní kůži zažít. Taky jsem ignoroval rady, že je lepší soubory kopírovat než je přesouvat. Až se při přesouvání souborů něco pokazilo a některé prostě zmizely. Dokud člověk nepřijde takto o důležité soubory, tak chce prostě kopírovat...

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 7. 2019 16:42
od Doggg
Jsi si tím jistý? Čekal bych že presenuti = kopírování + potvrzení úspěšné kopie + smazání. A pokud je cokoli z tohoto řetězce porušeno tak se nic nesmaze...

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 7. 2019 17:57
od Chipoun
Bohuzel ne vždy to zafunguje. Taky se mi stalo, že soubor nebyl tam ani tam, když došlo k nestandardnímu přerušení...

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 7. 2019 08:41
od milsimr
aurum píše:Ano, to jde, ale pak zase přes kontextovou nabídku to musím dokončit.


Ctrl + C / Ctrl + X > Ctrl + V funguje vždy. Stačí přestat klikat kontextová menu a začít trochu používat klávesnici .. problém vyřešen bez jakéhokoliv zásahu do nastavení OS.

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 7. 2019 10:24
od r34ktor
Záleží na stylu práce. Já mám natvrdo nastaveno vždy kopírovat, protože se mi občas stane, že soubory skončí jinde, než jsem zamýšlel (ujede ruka, pustím moc brzo tlačítko na myši apod.). Windows sice mají krok zpět, ale u rozsáhlejších struktur je opruz validovat, zda se vše vrátilo v pořádku do původního stavu.

Co je týče klávesových zkratek, opět záleží, co se dělá. Hodně třeba používám nesouvislý výběr, jež se čistě pomocí klávesnice dělá opravdu neefektivně.

Chipoun píše:Bohuzel ne vždy to zafunguje. Taky se mi stalo, že soubor nebyl tam ani tam, když došlo k nestandardnímu přerušení...

Kdo často pracuje se soubory, určitě se s takovou situací setkal. Stačí vadná paměťová karta, či disk, respektive nějaký problém v komunikaci a je to hned. Co přesně Windows kontroluje u cílového souboru nevím, ale plná validace určitě neprobíhá. To by totiž celá operace trvala výrazně déle.

Re: Kopírovat nebo přesunout - výchozí

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 7. 2019 12:32
od Pytlík
U mě u takových operací vždycky předchází dvojklik na ikonu Total Commanderu (no, abych by upřimný, tak je to dvojklik na ikonu Faru, ale ten moc lidí nezná)