Stránka 1 z 2

Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 09:06
od THERION
Zdravim.
Mam pc bez periferii (zabudovane wifi) , ktere mi obstarava IRC system a neni potreba se knemu pripojovat pres RD casto. Navic je v miste, kde bych musel slozite privadel utp. Jak nastavit sit na win10 aby bylo mozne se z metalicke site pripojit na ono pc pres wifi adapter a to i po resetu onoho pc?

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 10:29
od JirkaVejrazka
Nastavit mu statickou IP adresu (bud primo na nem, nebo na DHCP serveru). Pak zalezi na tom, jaka edice Windows to je. Nejsem si ted jisty, jak to je s pripojenim pres RDP pro Home edici.

Ja to vetsinou v domacnosti resim pomoci VNC - je to sice historicky protokol, ale funguje obstojne. Jen musi byt VNC server nainstalovan jako sluzba Windows, aby fungoval pred prihlasenim uzivatele (tj. po restartu PC)

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 10:45
od Milanr1
Verze a edice W10?
Jaký sw používáš k připojení pomocí rdp?
Edit:
Jirka byl rychlejší. ;-)

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 10:49
od THERION
Ano na vsech pc mam verzi win10/64 profesional. Pouzivam ve win integrovanou vzdalenou plochu. Na metalicke siti mi vse chodi.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 11:30
od Milanr1
Pak Ti zbývá už jen korektně nakonfigurovat DHCP server:
JirkaVejrazka píše:Nastavit mu statickou IP adresu na DHCP serveru

pro WiFi.
Viz rezervace MAC adresy.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 11:34
od THERION
A to udelam jak kdyz nemam pristup k utp routeru, ktery je integrovany ve wifi antene meho providera (heslo mi neda)? Jeste to trochu dovysvetlim. Pc s ridicim systemem ma zabudovany wifi adapter a ja se chci pripojovat z klasickeho pc s usb wifi adapterem.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 11:40
od Milanr1
Pak zbývá jen druhá volba, nouzovka:
JirkaVejrazka píše:Nastavit mu statickou IP adresu primo na nem

pro NIC WiFi.
Btw:
proč nepoužíváš spolehlivější řešení?
THERION píše:Na metalicke siti mi vse chodi.

WiFi je vždy jen nespolehlivá a nepříliš bezpečná nouzovka.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 11:47
od THERION
protoze bych musel provrtat 3 panelove zdi, vyrezat drazky a rozbombardovat cely byt abych tam lan dotahl. Me staci se 1x za mesic do toho pc mrknout pres vzdalenou plochu a ktomu mi wifi v ramci bytu prislo vpoho.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 11:51
od Milanr1
IMHO bych to udělal, když trdlovitý architekt na vedení kabelů UTP zapomněl.
Nejsou ve zdi aspoň husí krky?
Dosáhne signál WiFi přes 3 zdi?
Pokud bydlíš v paneláku, připočítej rušení z okolních bytů.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 12:04
od THERION
Takze to pres witi jednoduse udelat nejde? Tak to mi nezbyde nez mit nekde klubko kablu a dycky to ktomu pc dotahnout no co uz.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 13:37
od JirkaVejrazka
Jde to udelat jednoduse. To nastaveni je uplne stejne pro WiFi jako pro kabel. Proste mu nastav statickou IP adresu a pripojuj se na ni.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 13:51
od THERION
A kde tu adresu budu nastavovat? do routeru se nedostanu.

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 13:54
od Milanr1
Tos mohl sdělit v úvodním dotazu, že to neumíš.
V daném cílovém OS WNT:
Kód: Vybrat vše
ncpa.cpl

pravomyš na WiFi -> Properties (Vlastnosti) -> IP protokol
Nejdřív se inspiruj:
Kód: Vybrat vše
cmd
ipconfig /all

abys nenastavil nějaké nesmysly. ;-)

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 14:00
od THERION
To staci v nastaveni wifi adapteru? no to jste meli rict hned : ))))))
A v dialog okne pro RD staci misto nazvu pc ke kteremu se chci pripojit zadat primo ip?

Re: Vzdalena plocha pres wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2020 14:02
od Milanr1
Dobrý postřeh.