Dobry den,
mam takovy dotazek. Pred 7 lety, kdyz firma krachovala, jsme dostali moznost odkoupit firemni notebooky HP Elitebook 8570. IT z nej odstranilo veskere firemni programky, aplikace, atd a provedli cistou instalaci Windows 10. Pred tydnem se asi poskodil nejaky ze souboru windows, takze pri bootovani vidim logo win a pak jiz pouze cernou obrazovku. Chtel jsem tedy windows preinstalovat.
IT sice odstranilo veskere veci z NTB, ale job udelali tak nejak polovicate, protoze uz ale neodstranili heslo v BIOSu a samozrejme take bitlocker. V BIOSu nejde nastavit nic a jedina moznost na bootovani je HDD. Kvuli tem Win, ktere sice nefunguji, ale maji v sobe stale kodovani bitlockeru jsem zkousel vzit externi HDD a na stolnim PC nainstalovat ciste WIN a ext. HDD pote hodit do notebooku namisto puvodniho s dodrbanymi windows. Samozrejme to pri bootovani hodilo varovnou hlasku, ze at vlozim spravny disk s operacnim systemem.
Chci se zeptat, jestli nevite, jak z toho ven. Disk je chranen bitlockerem, Bios je zaheslovany, klic k bitlockeru nemam, nabootovat z neceho jineho nez HDD nejde. Napadl me jeste reset biosu pomoci vytazeni baterky, ze by se tak z cipu TPM kodovani bitlockeru vymazalo a ja mohl nahodit ty win na druhy HDD. Ten puvodni, zakodovany, s tim se klido rozloucim. Je moje uvaha spravna nebo se mohu rozloucit s celym notasem, ktery me sice vysel jen na dvojku, ale mohl poslouzit jeste nejakou dobu.
Dekuju za odezvu.