Kopírování z PC do mobilu

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aurum 19. 3. 2025 22:09

Prosím o názor.Jsem včera po dlouhé době přeinstalovával telefon (továrko).Ale co... Před továrkem jsem si vše zálohoval, složky souborů s kdečím atd. Teď je nahrávám přes kabel z PC zpět, ale dělají si ze mě oba dva pitomci srandu. Jak mobil, tak pecko. Přetáhnu složku, třeba s třiceti soubory, zkopíruje jen polovinu. Kopírování se přeruší. Někdy zkopíruje čtvrtinu, někdy tři čtvrtiny a konec. Když dám kopírovat třeba 10 GB film (jeden), není problém, když složku s mnoha soubory a podsložkama, problém je. Restartuju mobil, pecko, nic nepomáhá. Na flešku z PC zkopíruju bez problémů. Začalo to dělat zrovna po továrku mobilu, takže na něj jsem měl největší podezření. Zkoušel jsem taky jiný kabel, jiný port. Nakonec jsem zkusil vzít jiný záložní mobil a co vidím, na něj to šlo taky špatně zkopírovat. To asi znamená, že problém nejspíš nebude v mobilu, to jsem nepředpokládal, když je těsně po přeinstalaci. Nemám moc času to dlouho řešit, nahrál jsem vše potřebné na flešku a z ní přes OTG do mobilu. Přece jen by mě zajímalo, kde je problém

Edit: samozřejmě jsem v mobilu označil po stažení roletky: Přenos souborů.
Naposledy upravil aurum dne 19. 3. 2025 23:15, celkově upraveno 1
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 19. 3. 2025 23:10

Většina Android mobilů by měla umět i kopírování přes síť (SMB) - na kabel bych se vydlabal, překopíroval bych to přes síť a na tyhle problémy prostě zapomněl.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 19. 3. 2025 23:14

milsimr: Budu muset to takhle řešit, nebo přes tu flešku. Jen mi to hlava nebere, že nikdy ten problém nebyl. Kdysi jsem to přes síť zkoušel, ale už si nepamatuju, jakým způsobem, snad nějaká apka, můžu poprosit?
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 20. 3. 2025 02:43

Nevím jak ostatní mobily - co mám jak soukromý (Galaxy Note 9) tak služební (Galaxy A41) Samsungy, tak na nich si v pohodě vystačím s integrovanou aplikací od výrobce - "Moje soubory" (Samsung > Moje soubory). Lze s tím přistupovat i na složky pod Active Directory, ... takže v rámci sítě se v podstatě dostanu kamkoliv.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod monikash 20. 3. 2025 08:45

Já k obousměrnému přenosu používám MyPhoneExplorer. Funguje jak přes drát, tak i prostřednictvím WiFi. Jde to i přes BT nebo pevnou IP adresu.
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Moderátorka

Odeslat příspěvekod Mila_s 22. 3. 2025 12:49

Pro Samsung je pro zálohování nenahraditelná výborná aplikace Samsung Smart Switch.
Pro prostý přenos souborů funguje propojení kabelem a správce souborů.
Nebo (na stejné WiFi) Windowsovské Propojení s telefonem, funguje skvěle (obzvlášť ve Win11).
Win 10 Home, Lenovo Idea Pad Y50-70, 8 GB RAM, HDD 1 TB, Intel Core i5.
Mila_s
Junior

Odeslat příspěvekod glock69 22. 3. 2025 12:57

Nevím propojení kabelem a správce souborů mi na tabletu samsung moc nefunguje, přenese část souborů a konec...
glock69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mila_s 22. 3. 2025 13:10

To je divné. Mně to funguje výborně.
Mila_s
Junior

Odeslat příspěvekod monikash 22. 3. 2025 15:44

A máte aktivovanou část Pro vývojáře a povolené Ladění USB?
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Moderátorka

Odeslat příspěvekod Mila_s 22. 3. 2025 16:39

Ano.
Mila_s
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 23. 3. 2025 02:46

Kde to ladění USB najdu? Kdysi jsem to v nastavení měl, teď to nemůžu najít, ani v části Pro vývojáře (Samsung A52s5G)
Mimochodem, před uvedením do továrka mi přenos souborů kabelem šlapal dva a půl roku bezchybně. By mě moc zajímalo, kde je problém.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Mila_s 23. 3. 2025 08:46

Vývojářské možnosti, Ladění přes USB. (mám S22).
Mila_s
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 23. 3. 2025 22:43

Mám tam Nastavení pro vývojáře a v tom bohužel Ladění USB ne. Jen takové: Zapnout ladění stromu uzlů, Aktivovat vrstvu protokolu ladění atd...
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Mila_s 24. 3. 2025 12:45

Tak to nevím. Stav se na pobočce Samsung, nebo se ptej v příslušném fóru.
Mila_s
Junior