Ahoj,
sháním 2 (ideálně 3, pokud by někdo měl) ks SAS disků WD9001BKHG. Ano, musí to být tyto specifické, je to do RAID pole na serveru.
Předem díky za případné nabídky.
Moderátor: Moderátoři Živě.cz
milsimr píše:Ahoj,
sháním 2 (ideálně 3, pokud by někdo měl) ks SAS disků WD9001BKHG. Ano, musí to být tyto specifické, je to do RAID pole na serveru.
Předem díky za případné nabídky.
https://www.ebay.com/itm/285757889309
Behemot2077 píše:To je přece úplně jedno že to je do pola, u větších disků řadič použije jenom poměrnou část, a je spíš dobrý mít v polu jiný modely (nejlíp jinej výrobce), pže se aspoň nestane, že ve stejné šarži zdechne víc kusů najednou, ne? Teď by mohly byt nejaký 1,2TB…
milsimr píše:Kdyby to bylo do nějakýho DIY NASu, kde bych skladoval relativně nedůležitá data, tak by mi to bylo vcelku jedno a klidně by to mohl bejt mišmaš všeho, co se komu kde válí a rád by se toho zbavil za kód do zásilkovny. Po technické stránce tomu nic nebrání. Bohužel to není úplně tento případ + nemám fakt čas řešit případný neatypický problémy.
Praxe je jasná, kombinují se max. jiné várky STEJNÝCH modelů disků. Neviděl jsem zatím žádnou firmu, která by v jednom enterprise diskovém poli míchala různé výrobce a modely disků. Jestli ano, prosím o příklad - ale ani při dotazu u kolegů, co dělají servis pro HPE už nějakej čas, nikdo nic takového ještě neviděl.
V PE R820 mám těchto disků 16, řadič po dokončení základních operací zjistil, že 2 disky jsou vadné (akorát na hraně pro RAID 6) - tudíž hledám náhradu za tyto dva ks s tím, že třetí kus by byl prostě do foroty. Do takového pole prostě jiné disky cpát již nehodlám... byť za návrhy alternativ děkuji.
Jinak; do tohoto vlákna sem to sice nepsal, ale další disky bych případně nacpal do dalšího serveru, kterej jsem skoro dokončil (chybí interní a externí SAS RAID řadiče a právě disky na připojení k internímu řadiči) kde mám prozatím pouze systémový M.2 NVMe SSD (kterej není valné kvality, takže jestli někde někdy uvidím 970 Pro za dobrou cenu, tak ho budu taky měnit) - nicméně se budu držet modelové konzistence, tzn. nemám zájem vytvářet kočkopsa z různejch disků. A zde jsem už s jednou osobou předběžně domluven na nákupu 18ti ks 1.8 TB SAS disků; problém čistě na mé straně, protože jsem teď prachy pořád cpal do auta a nezbejvá na nic jiného.
Tudíž děkuji za diskuzi - nicméně o nic jiného, než to co jsem specifikoval v prvním postu + odstavci výše, prostě nemám zájem.
Petra2800: Ty disky nemusí být nutně úplně nové (vzhledem k mým financím dát 6k za 3 disky .. meh); nicméně jsem obhlédnul eBay a nějaký nabídky z UK nebo z Polska za relativně dobrej peníz jsem našel. Když to bez problémů poběží aspoň půl roku, tak potom se bez problémů už zaplatí pořízení nových disků - prozatím je cíl ten server odlepit z build fáze do semi-produkce - a to znamená 100% funkčnost všech subsystémů.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků