Mnoho souborů v podsložkách

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tower2023 11. 6. 2025 05:36

Čau, mám mnoho souborů rozházených různě v jedné složce, ve které je mnoho podsložek.

Dá se nějak dostat všechny soubory ze všech podsložek dávkově do jedné jediné?

Děkuji...
Tower2023
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 11. 6. 2025 05:43

Vypsat všechny, Ctrl+A, Ctrl+X a přesunout do jiné Ctrl+V..? Co když tam budou duplicitní..?
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 11. 6. 2025 07:39

A chces ty podslozky zachovat nebo vse smazat a ponechat jen soubory v te hlavni slozce?

Urcite by to slo pomoci nejakeho file commanderu. Treba v Altap Salamanderu jit do te hlavni slozky, vyhledavani (Alt+F7), nechat *.*, v Upresnit zrusit atribut Adresar, melo by byt zaskrtnuto Vcetne podadresaru a kliknout na tlacitko Najit. To najde vsechny soubory v aktualni slozce a ve vsech podadresarich. V seznamu nalezenych souboru dat Ctrl+A pro oznaceni vsech souboru, pak Ctrl+X a Ctrl+V do nejake pomocne slozky. Pak pripadne promazani podslozek v hlavni slozce a zkopirovani vsech souboru z pomocne slozky do hlavni.

V Total Commanderu to jde podobne, hledat *.*, v Rozsirene - Atributy odskrtnout Slozka, pak tlacitko Hledat a po vyhledani dole tlacitko Zobrazit v panelu. V druhem panelu zobrazit pomocnou slozku a tam presunout vsechny soubory...a dal je to stejne jako u Salamanderu. Promazani podslozek a presun souboru z pomocne slozky do hlavni.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 11. 6. 2025 17:35

V Total Commanderu je na to rovnou zkratka Ctrl+B, která vypíše všechny podřazené úrovně do jedné složky. Pak stačí jen kopírovat do nového úložiště.
Každopádně postup, který navrhuje Abox je naprosto nejjednodušší.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 12. 6. 2025 10:12

No ja jsem z toho postupu nepochopil hned zacatek "Vypsat vsechny". Jak? V cem? Tak jsem popsal postup, jak bych to udelal ja.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 12. 6. 2025 11:38

Tak třeba v Průzkumníku si dám vyhledat a to, co mi vypíše, pak označím a zbytek už záleží na tobě...alespoň tak bych si vypsal, co tam vlastně mám a kolik toho je.
Abox
Pokročilý