Pecka! Ty informace o ovládačích jsem nevěděl. Tím pádem vyzkouším

atti.hombre píše:Ono je to tak, že napr. nie sú od výrobcu ovladače pre w10, ale po nainštalovaní w10 si windows nainštaluje nejaké univerzal - ale nemusí mať na všetky komponenty v NTB. Môže sa stať že touchpad nebude fungovať a pod. Treba to vyskúšať. Vymeniť ssd v NTB ako tu už bolo napísané a skusmo nainštalovať w10 čo to povie. Ak by to nešlo tak vrátiš nazad pôvodný systémový disk a funguješ na w7 dalej. W11 je ešte skoro riešiť.
P.S. Inak ked na HW najdeš ovladače na W8 tak tie zvykli fungovať i na w10 ...
-- 6. 4. 2022 16:32 --Drivery nebyly vydány, ale dle rad jsem zkusil na jiném disku.
Vyměněn harddisk. Bohužel jsem neměl další SSD, jen HDD. Nahráno, Win11 si stahl nějaké common ovladače. Vše v základu fungovalo. Pro pár ovladačů, ke kterým nebyly drivery jsem použil Driver Booster. Stáhly se nejnovější drivery, jaké mohly. Win všechny základní funkce podporuje. Tlačítko mikrofonu nefunguje. Myslím, že by potěšil starší Lenovo software. Světýlko svítí, zvuková tlačítka normálně jedou, uspání, hybernace, bluetooth, LAN, WAN v poho. Vše přes základní ovládání Win11. Jedině ovladač pro Qualcomm Gobi 2000 (myslím GPS) se nestáhl. Nahrál jsem starý pro Win7, ale nejsem si jistý, jestli opravdu funguje. Za mě vše v poho. HDD je max vytížený. S SSD bez problémů.
Za mě OK.