Windows 11 pro nejde boot.

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aklunedz 14. 11. 2022 14:03

Hezký den.Mám Windows 11 pro na desce MSI B560M-A pro.Bios:MSI click 5.Po nastavení v biosu na boot z USB nebo z DVD nejde bootovat.DVD i USB na kterých je OS Windows 7 neb Zorin 16.OS staženy z internetu Ulož-to a už aktivovány.U toho Zorinu 16 naskočí ty 4 nebo 5 možností a když kliknu na tu první tak vše zmizí a nic se neděje.Tak jsem z flešky s Windows 11 pro provedl novou instalaci a to šlo bootovat.Co dělám špatně prosím poradte.
aklunedz
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 11. 2022 14:05

Chyba je ve volbě OS; W7 není na moderním hardware podporován.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod eviljack 14. 11. 2022 14:35

To chceš občas na PC, kde máš Win11, bootovat do instalace sedmiček, nebo toho Zorinu? Můžeš zkusit přepnout BIOS z UEFI do Legacy módu, jestli to deska umí, pak by to mohlo nabootovat, ale jestli a jak to bude fungovat, toť otázka :)

Navíc nerozumím tomu, že jsou OS staženy a aktivovány, to myslíš bootovací image, ze kterého to chceš teprve instalovat, ne?
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod aklunedz 14. 11. 2022 14:55

Ty W.7 jsem zkoušel jen jestli tam funguje boot.Mě jde jen o ten ZORIN 16 co jsem se chtěl na něj podívat.Tak kdybych tam dal ještě druhý disk a ten stávajicí odpojil tak mě půjde na něj instalovat ten ZORIN 16 ?
aklunedz
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 14. 11. 2022 18:13

Zorin neznám, ale pokud vytvoříš standardně bootovací USB pro UEFI a máš tu verzi pro moderní počítače, tak by se měla spustit instalace. Můžeš to zkusit i bez dalšího disku, ale nesmíš ji pak spustit :)

https://help.zorin.com/docs/getting-sta ... -zorin-os/ Tady je návod
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior