Windows 11

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 11

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Filda1234 13. 12. 2023 22:26

Dobrý den, jak mám postupovat když chci přesunout windows 10 na jiný disk? (z SSD na HDD) Operační systém jsem si kupoval formou hmotné verzi (mám flash disk). Mám otevřít BIOS a znovu pouzit tu flashku?

Další otázka:
Budu skládat nový PC s novou deskou. Když si koupím windows 11 a budu ho instalovat do sestavy co obsahuje SSD, na kterém je windows 10, co se stane? Nenacte se to protoze se to vztahuje k jiny desce?

Omlouvám se za dvojitý přidání (nevšiml jsem si tohohle tématu)
Filda1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 14. 12. 2023 03:42

Přesunout = klonovat. Takový krok doporučuji jen v případě, že disk je to jediné, co bude v sestavě nové. V případě, kdy přesunem myslíte směr do nového skládaného PC, doporučuji čistou instalaci.
Z původního nákupu použijte jen licenční klíč. Flash s instalací vytvořte z aktuální verze pro Windows 10 zde a pro Windows 11 tady.

Pokud budete v budoucnu instalovat Windows 11, pak z běžících Windows 10 formou upgrade zdarma, přímo jako aktualizaci. Není třeba cokoliv kupovat.

Obecně píšete velmi matoucím stylem. Zkuste více rozepsat jednotlivé kroky a záměr, případně založit dotazy vždy k danému tématu.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 14. 12. 2023 14:46

Opravdu z SSD na HDD..? Ale ať je to tak nebo tak, pokud se jinak jedná o stejné PC, tak normálně naklonovat..
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 14. 12. 2023 18:48

Ajo, to "z SSD na HDD" mi vypadlo. Tímto směrem samozřejmě ani neklonovat :) Nedávno jsem si dělala test a cvičně hodil Windows 10 na HDD... měl jsem pocit, že jsem vytvořil stroj času a opět sedím u PC v roce 2005.
Prakticky tímto krokem dané PC zabijete. Půjde spustit, ale vše bude jak plavat v medu.
Emil Pastelka
Junior