Stránka 9 z 33

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 11. 2007 18:46
od sirius1983
A já jsem litoval, že jsem se do toho paladia nedostal, tak mě to alespoň nemusí mrzet. Nicméně jsem slyčel že na zličíně Eee snad ani pořádně neměli...

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 11. 2007 01:36
od swarm
Kryštof Korb: Ono je to komplikované. Ty předchozí rozlišení byly ok, ale to nejvyšší tam prostě nefachalo. Jinak na standardní nastavení je tam nastaven virtuální desktop na 1680x1680, takže myslim, že na full HD bys tam stejně musel změnit tohle info a možná vlastně i "modeline", aby to nějak běželo. Jako grafika by to umět měla a ten rozpad synchronizace je spíš softwarová chyba. Bohužel je to důvodem, že ti nemohu říct, jak to bude ostré. Ačkoli je ta recenze dost rozsáhlá, tak jsem si pro to přijel ve čtvrtek večer a v pondělí vracel. Na nějaký větší hraní už holt nebyl čas (resp ten jsem zaplácl tim vmware :-)).

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 11. 2007 14:50
od Kryštof Korb
jasně, při koupi tohle nebude rozhodující a navíc to určitě nějak prostřelit půjde, otázkou je jak a na jak dlouho to bude :) každopádně díky za info :)

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2007 18:37
od josé
Pro mě moc zajímavé zařízení, hlavní mínus vidím v absenci PCMCIA či EXPRESS CARD slotu - kvůli mobilnímu internetu. Nebo alespoň BT. Neví někdo, zda se v nějaké příští verzi takové rozšíření plánuje?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2007 20:57
od Hanx
Tak dá se pořídit BT do SD slotu. Otázka jestli by fungovala... :-/

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2007 21:09
od swarm
Myslim, že SD slot si každý radši obsadí paměťovou kartou. Na BT poslouží USBčko (už se dělají i velmi malé moduly).... na ty chvíle, kdy se člověk chce připojit k internetu, to postačí.

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2007 21:11
od Kryštof Korb
nebo by BT možná šlo vrazit do miniPCI :)

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2007 21:29
od CeCo
Ak nan budu ovladace a Eee bude mat miniPCI, tak nebude problem ;)

C

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 14:04
od myndel
Zdravím, nikde jsem si toho tu nevšiml...

jak je to s českou klávesnicí? Je možné ji tam nějak jednoduše nastavit/nainstalovat z netu?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 14:09
od swarm
Marek_Litzman píše:Zdravím, nikde jsem si toho tu nevšiml...

jak je to s českou klávesnicí? Je možné ji tam nějak jednoduše nastavit/nainstalovat z netu?t/quote]
Doinstalovat není nutné vůbec nic. Já jsem celou recenzi napsal na Eee, takže se mi to podařilo. Protože jsem to měl jenom na pár dní, tak jsem nevymyslel úplně košér řešení a musel jsem to přenastavovat po každém restartu (většinou jsem to ale jen uspával).

File manager -> Terminal -> příkaz kcontrol -> tam jsem si našel vlevo rozložení klávesnice -> přidal jsem cz a variantu qwerty

V tuto chvíli však nejde klávesa pro přidání háčku a čárky, takže nelze napsat Ď, Ň atd. To se vyřešilo tou ikonkou dole na liště, která řeší vstup klávesnice. Dal jsem tam něco jako european/english nebo tak něco, a pak už to šlo.

Neni to moc pěkný řešení, ale jako nouzovka může posloužit. Všechno jsem to teď napsal tak nějak z hlavy, takže neručim za to, že se tak ty položky přesně jmenují.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 18:54
od myndel
OK, díky, dobrý důvod proč čekat na českou lokalizaci.
Existují už nějaké novější ifno než to, co jsem našel na webu (Teď už nevím kde, mám pocit, že dokonce tady na fóru) Tam jsem našel to, že bude v průběhu ledna, cena 8 999.

Už se nemůžu dočkat až shodím váhu své kabele na třetinu :-))

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2007 12:46
od pipiak
Chcel by som sa opytat ,kde v zahranici je mozne kupit tento book(v EU). Pozeral som nejake eshopy ,ale neviem ktory z nich je najspolahlivejsi a bez problemov posiela aj na slovensko.(resp. kedy uz dorazi tento notebook aj do nasich obchodov ,preco sa uz rakusku predava a u nas nie ?! sak sme v unii ,aky je v tom problem?! )

p.s vie mi niekto poradit s nakupom tohto notebooku (ale aj inych veci) "na firmu" v zahranici ? ako donutim eshop aby mi vystavil fakturu bez dph(VAT)? v jednom eshope som videl polozku VAT number ,ale dalej som to nezistoval ako to funguje ,tak ak s tym ma niekto skusenosti ,tak nech sa mi ozve (SS)

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 12. 2007 16:46
od frost
Minulý týden jsem volal do českého Asusu bylo mi řešeno, že eeePC se u nás bude prodávat až v únoru a mezinárodní záruka se na něho nevztahuje!!!

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2007 02:04
od Casial
Chtěl jsem zajet do Reichu pro eee už tenhle týden, ale jak jsem při svých chabých znalostech němčiny pochopil, začne se tam prodávat až 15.12. a to ještě kdoví jestli. Nicméně mě poněkud zmátly některé články na našich i zahraničních serverech, které psaly o tom, jak dobře se v Německu eee prodává. Máte někdo, kdo vládnete němečtinou lépe než já nějaké přesnější informace o tom, kdy a kam pro eee vyrazit? (A ne, USA ani Taiwan nechci slyšet :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 12. 2007 09:52
od Jack1