Stránka 1 z 1

Upgrade Ram na 2GB

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:03
od lucas (novy)
Mam notebook Lenovo R61, kvoli viste chcem upgradnut RAM aspon na 2 GB (teraz je tam 1 GB).
Vychadzam z toho, ze teraz tam je 2x 512 MB. Je mi viac menej jasne, ze tie moduly dnes uz tazko niekomu predam, tak som rozmyslal ci by som si nemohol 1 modul nechat a dokupit k nemu dalsi 2 GB. Tak by som mal spolu 2,5 GB.
Neviem vsak, ci by predsalen nebolo rozumnejsie kupit 2x 1GB modul a oba stare vyhodit. :-/
Vie mi niekto poradit, kto sa do toho vyzna?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:06
od sidbin
nebylo by jeste lepsi jit do 2GB+1GB? cenna neni velka.....a viste to pomuze.
2,5GB taky nebude vadit.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:06
od kódlisko
Lepší je dát ty 512MB moduly "pryč" a koupit 2x1GB, které pojedou v dualchanellu, pokud to ta deska podporuje.
Ale asi bys musel napsat přesný typ a model těch 512tek, aby se dalo rozhodnout přesněji

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:08
od decried
najprv si over ci tam je skutocne 2x512 http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip
cpu-z, zalozka SPD

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:10
od Gigi
Ten NB neznám, ale tvé řešení samozřejmě jde realizovat. Ovšem je nutné upozornit, že moduly nepojedou v dualu, takže bude nižší výkon. Osobně bych upřednostil 2 moduly po 1GB a ty původní paměti prodal na Aukru či Živě bazaru za pár drobných.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:17
od sidbin
Pokud je jeste NB v zaruce, je lepsi si je nechat (reklamace)

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:20
od lucas (novy)
2x 1GB pojde sice v dual channel, ale otazne je, ci to pomoze vistam viac, ako keby som mal namiesto dual channelu o 512 MB viac.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:22
od lucas (novy)
sidbin píše:Pokud je jeste NB v zaruce, je lepsi si je nechat (reklamace)


NB ma asi pol roka, je este v zaruke. Myslel si tym, ze je lepsie pockat na upgrade az po skonceni zaruky? Stratim zaruku na NB ak si necham v beznom obchode vymenit RAM?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 12:27
od LukiKE
Ako zistim ci mi doska podporuje dual channel,?? Aj ja som dal do booku 2x1GB RAM,..
Book mam Asus F2HF seria,...

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2008 14:31
od sidbin
NE....nechavat si ty RAM v supliku
Vymenit je muzes.

(ja mam taky z 512 na 2GB)