Stránka 6 z 8

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 12. 2008 09:21
od e-k1lek
ahoj, mrkni sem: http://forum.mujeee.cz/viewtopic.php?f=7&t=712

kupoval jsem pres eshop v PL, ale neberou platebni karty a neposilaji do zahranici...takze vopruz, absolvoval jsem to jen proto, ze to byl dulezity darek - pravda, vysel levneji o 1000,- s 2GB ram, ale zbytek te operace se prodrazil (bankovni prevod 750,-!, postovne 50PLN) a pak tyden blazneni kolem polskych xp...uf :)

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 1. 2009 15:37
od otava5
Chtěl jsem se zeptat jak je na tom Asus EEE 1000H s pamětí???
Dá se do toho přidat 2GB nebo dostat na 2 GB???Nebo je paměť integrovana na desce???
Splnuje procesor Intel Atom N270,alespon pozadavky Pentium IV or Athlon 1.4 GHz (SSE1)???
Díky za odpověď...

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 1. 2009 16:00
od e-k1lek
myslim, ze ma 1 slot na max 4gb

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 1. 2009 16:01
od otava5
A Splnuje procesor Intel Atom N270,alespon pozadavky Pentium IV or Athlon 1.4 GHz (SSE1)???

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 1. 2009 16:24
od e-k1lek

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2009 10:26
od fred
Cipset podporuje max 2GB RAM a na desce je jen jeden slot.
Info o procesoru:
Processor(s)
Number of processors 1
Number of cores 1 per processor
Number of threads 2 per processor
Name Intel Atom N270
Code Name Diamondville
Specification Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
Package Socket 437 FCBGA8
Family/Model/Stepping 6.C.2
Extended Family/Model 6.1C
Core Stepping C0
Technology 45 nm
Core Speed 798.2 MHz
Multiplier x Bus speed 6.0 x 133.0 MHz
Rated Bus speed 532.1 MHz
Stock frequency 1600 MHz
Instruction sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3
L1 Data cache (per processor) 24 KBytes, 6-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache (per processor) 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache (per processor) 512 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2009 11:49
od otava5
a vas subjektivni nazor je jaky?je mi schopnej tenhle procesor utahnout program ktery chce alespon Pentium 4 nebo Athlon 1,4Ghz???

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2009 12:20
od delong
jak to vidite s programovanim v jave a s tymto bookom? napriklad soft NetBeans 5.1? bude to velmi zbrzdene?

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2009 20:52
od fred
Subjektivne tenhle procesor neni konstuovany na nejake velke vypocetni vykony, ale na co nejmensi spotrebu. Co se tyce OS neni problem na tomhle netbooku provozovat Vistu vcetne zapnuteho Aera. Na druhou stranu treba takove narocnnejsi flashove animace, nebo flashove hry dokazi vytizit tenhle procesor na 100%. Myslim ze vykon bude ve vetsine aplikaci asi jako u PentiaIII 800-900Mhz. Bude zalezet na tom jak aplikace dokaze vyuzit/je optimalizovana pro SSE instrukce apod.
Bude lepsi prohledat na internetu jak se chova prave ta aplikaci kterou chci pouzivat. Ohledne Netbeans tady v tomto foru nejaky uzivatel psal ze je to pouzitelne.
Mel jsem moznost porovnat praci pri exportu dat z MS Access databaze a EEE1000H potrebovalo zhruba 2x tolik casu nez notebook s AMD Mobile Sempronem na 1,8GHz...
Proste pokud clovek chce co nejmensi zarizeni s dlohou vydrzi na internet, prehravani filmu, hudby, psani textu/tabulek, hrani starsich her, prezentace, nebo obcasne pouzivani nejakych narocnejsich aplikaci, kde se smiri s tim ze mu to pojede pomaleji at voli netbook. Jinak at si koupi klasicky notebook kde i ten za srovnatelnou cenu s eee dosahne mnohem vetsiho vykonu. Samozrejme ale na ukor vahy a vydrze, pripadne ceny...

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 2. 2009 12:01
od otava5
lidi muzete mi vysvetlit to scrollovani dvema prsty??chci si koupit tento netbook...byl jsem zvyklý z klasiky po strane scrollovat...diky za odpoved...

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 2. 2009 12:02
od otava5
umoznuje touchpad taky poklepani na plochu touchpadu???

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2009 14:54
od e-k1lek
prilozite dva prsty kdekoliv na touchpad a posunem dolu scroluje obraz...vyhoda je, ze nemusite presouvat prsty do urciteho pole, jen prilozite dalsi a posunujete

poklepani umoznuje, je to standardni touchpad

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2009 18:07
od otava5
dekuji pekne

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2009 18:32
od cache
fred píše:Myslim ze vykon bude ve vetsine aplikaci asi jako u PentiaIII 800-900Mhz.

Presne tak. Jedna HW stranka (myslim ze bola aj citovana v bleskovke na zive.cz alebo zive.sk) testovala EEE s povodnym celeronom na 900GHz (schvalne nebol podtoceny na tych 667 ci na kolko to ide default) a EEE s atomom 1.6GHz.
Vysledok bol taky, ze v hrubom vypoctovom vykone (pocitanie pi, pakovanie multimedii a pod.) bol ten celeron na 900MHz dokonca lepsi ako Atom. Atom je slabucky procak, s nizkou spotrebou beziaci na takej vysokej frekvencii preto, aby bol skalovatelnejsi pre setriace mechanizmy.

Proste, Atom nieje za ziadnych okolnosti vhodny na nic co potrebuje vykon, takze aj vyvoj v Jave v nejakom Netbeans bude v urcitych momentoch utrpenie. A to nevravim o nizkom rozliseni displaya a nevhodnej klavesnici..

Ja osobne som zrovna koli tomuto EEE zavrhol a radsej sa zbavim ostatnej "techniky" a kupujem 2x drahsi notas..

P.S. viem ze je to neskora reakcia, ale nedalo mi :)

Re: Asus EEE 1000H - prve dojmy, pridajte svoje

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2009 18:52
od XatriX1410
2 cache
ja by som urcite eee nezavrhoval kvoli atomu. Je to dost blbe, lebo 1000H je na moj vkus velke eeecko, ale je tam hdd. 901 je zase super mala, mensia vaha ale to ssd vnutri je peklo. Moj atom som este nevytazil na 100 percent a to eeecko pouzivam na veci ako pozeranie filmov, chattovania, prezeranie webu s nadupanou mozillou. Flaka sa mi to kvoli ssd disku ktory sa skoro nonstop drti, pritom vytazenie atomu je pod 20 percent.
Verim tomu, ze celeron je o cosi rychlejsi, ale ak sa pozeram na vykon/vydrz tak sa to neda porovnat.