10" ASUS N10 - nejlepší netbook v ČR?

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod coMIC HEALs 24. 3. 2009 15:59

jis píše:
coMIC HEALs píše:
Speedy_G píše:Taky vlastním Asus N10J a mám problém s audiem (nejspíš tedy s Realtek HD zvukovkou). Při přehrávání se mi ve zvuku objeví každých 20-30s škubnutí, nemá někdo ponětí, co s tím? Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače zvukovky i měnit různě nastavení ve Winampu (ale dělá to ve všech programech), ale pořád nic...díky za jakoukoli radu...

Rád bych ti poradil, ale nevím jak. Mám ten samý problém, jen bych snad doplnil, že ty záškuby se u mě objevují až poté, co notebook uvedu do standby režimu a pak ho probudím. Nemyslím, že nutně musí být ovladačema od zvukovky, může to způsobovat cokoli. Mé podezření je na špatně vytvořeném instaličním balíku ASUSu - bohužel nemám momentálně možnost nainstalovat a vyzkoušet jiný operační systém, takže to nemůžu ověřit.
Má ten problém taky ještě někdo nebo zná někdo nějaké řešení?
Oba máte N10J a OS WVHPSP1? Já ano a nedělá mi nic takového, ale instaloval jsem si ho sám z orig. DVD a pak ručně poslední verze ovladačů (ne ty z dodaného CD).

Já mám tedy N10Jc-HV012, takže tam mám WinXPHomeSP3 - je to instalováno z dodávaného balíku od ASUSu. Už i několikrát přeinstalováno (jen nevím jistě, zda mi to dělala i první instalace, nicméně s dalšími reinstalacemi to děla vždy)
coMIC HEALs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jis 24. 3. 2009 17:23

coMIC HEALs píše:
jis píše:Mám zvláštní zkušenost se síťovým zdroječkem: Když je netbook napájen ze zdroje a následně uveden do režimu standby, tak začne periodicky blikat modrá LED u vypínače a na přední hraně u symbolu žárovky. A v tomto stavu, v rytmu blikání LED, takřka neslyšně bzučí¬/píská napájecí spínaný zdroj. Mám ještě jeden starší zdroj ASUS, který je také 65W a má o něco větší rozměry a místo modré hranaté LED má zelenou kulatou a ten mi to dělá také, je jen o něco tišší (možná proto, že je o něco větší, robustnější). U jiných značek notebooků (mám zkušenost s AST, IBM, Digital, Compaq, HP, Dell, Toshiba) jsem se nikdy s něčím podobným nesetkal. Když jdu spát, tak ten zdroj slyším a trochu to ruší. Když je netbook zapnutý nebo zahibernovaný nebo vypnutý a nic na něm nebliká, tak je zdroj absolutně tichý. Všiml si toho někdo další?
Dělají to i dospělé nb Asus, které mají stejný 65W zdroj?
Tohle mi N10 dělá také. Mám ještě starší ASUS, ale s tím to bohužel nejde srovnat, protože má naprosto jiný zdroj.
Kontaktoval jsem technickou podporu ASUS ČR: O pískajících zdrojích u N10J už technik slyšel a dokonce věděl, že jim je lidé posílají na výměnu. Ale nebyl schopen mi říci, zda tuto reklamaci uznávají a zdroje vymění za jiné, které nepískají. Vzhledem k tomu, že mi zatím nikdo v žádné z diskusí, kde jsem tento dotaz položil, neodpověděl negativně (že zrovna ten jeho to nedělá) a že já sám mám 2 různé zdroje, které to oba dělají, nedělám si iluze, že by se to dalo nějak řešit. To by musel existovat někdo se zdrojem, který to nedělá.
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jis 24. 3. 2009 17:31

coMIC HEALs píše:
Speedy_G píše:Taky vlastním Asus N10J a mám problém s audiem (nejspíš tedy s Realtek HD zvukovkou). Při přehrávání se mi ve zvuku objeví každých 20-30s škubnutí, nemá někdo ponětí, co s tím? Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače zvukovky i měnit různě nastavení ve Winampu (ale dělá to ve všech programech), ale pořád nic...díky za jakoukoli radu...
Rád bych ti poradil, ale nevím jak. Mám ten samý problém, jen bych snad doplnil, že ty záškuby se u mě objevují až poté, co notebook uvedu do standby režimu a pak ho probudím. Nemyslím, že nutně musí být ovladačema od zvukovky, může to způsobovat cokoli. Mé podezření je na špatně vytvořeném instaličním balíku ASUSu - bohužel nemám momentálně možnost nainstalovat a vyzkoušet jiný operační systém, takže to nemůžu ověřit.
Má ten problém taky ještě někdo nebo zná někdo nějaké řešení?
Zkuste se zeptat na čísle 596 766 888 (Technická podpora CZ a SK - ASUS Czech s.r.o.), třeba o tom budou něco vědět a pak to sem napište. Technici jsou tam ochotní a znalí. Kdysi jsem tam např. volal, proč je na stránkách ASUS manuál k N10J v pdf pouze v čínštině a korejštině a do týdne byl přidán i v češtině.
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redmond 24. 3. 2009 17:46

jis píše:Vzhledem k tomu, že mi zatím nikdo v žádné z diskusí, kde jsem tento dotaz položil, neodpověděl negativně (že zrovna ten jeho to nedělá) a že já sám mám 2 různé zdroje, které to oba dělají, nedělám si iluze, že by se to dalo nějak řešit. To by musel existovat někdo se zdrojem, který to nedělá.

Ja sice nemam tento konkretny typ NTB, mam Asus X50R a napajaci adapter je ticho - nepiska.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jis 24. 3. 2009 18:13

redmond píše:
jis píše:Vzhledem k tomu, že mi zatím nikdo v žádné z diskusí, kde jsem tento dotaz položil, neodpověděl negativně (že zrovna ten jeho to nedělá) a že já sám mám 2 různé zdroje, které to oba dělají, nedělám si iluze, že by se to dalo nějak řešit. To by musel existovat někdo se zdrojem, který to nedělá.
Ja sice nemam tento konkretny typ NTB, mam Asus X50R a napajaci adapter je ticho - nepiska.
Prosím tě a je to ten samý adapter? Model SADP-65KB B, 19V, 3.42A, 65W? Pokud ano, je X50R také vybaven technologií Super Hybrid Engine?
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Speedy_G 24. 3. 2009 18:31

Rád bych ti poradil, ale nevím jak. Mám ten samý problém, jen bych snad doplnil, že ty záškuby se u mě objevují až poté, co notebook uvedu do standby režimu a pak ho probudím. Nemyslím, že nutně musí být ovladačema od zvukovky, může to způsobovat cokoli. Mé podezření je na špatně vytvořeném instaličním balíku ASUSu - bohužel nemám momentálně možnost nainstalovat a vyzkoušet jiný operační systém, takže to nemůžu ověřit.
Má ten problém taky ještě někdo nebo zná někdo nějaké řešení?
Oba máte N10J a OS WVHPSP1? Já ano a nedělá mi nic takového, ale instaloval jsem si ho sám z orig. DVD a pak ručně poslední verze ovladačů (ne ty z dodaného CD).[/quote]
Já mám tedy N10Jc-HV012, takže tam mám WinXPHomeSP3 - je to instalováno z dodávaného balíku od ASUSu. Už i několikrát přeinstalováno (jen nevím jistě, zda mi to dělala i první instalace, nicméně s dalšími reinstalacemi to děla vždy)[/quote]

Mám taky XPHome SP3, taky z dodaného balíku...teď jsem přeinstalovával ještě párkrát ty ovladače a zvukový kodeky, ale ty seky jsou tam pořád...připadá mi, že je to taky nějak vázaný na různý režimy v nastavení Správce zvuku Realtek HD (třeba v režimu Klub to prská víc než v Rock). A taky se mi zdá, že u rockových písniček je míň škubů než u věcí, co maj silnější a pravidelnější basovou linku, tam je to častější.
Speedy_G
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jis 24. 3. 2009 19:47

Takže to shrnu: Jeden z vás má N10JC, druhý N10J a oba používáte WXPSP3 a máte problém s přehráváním audia. Já mám N10J a WVHPSP1 a nemám tento problém, protože Vista podporuje glitch-resistant playback. Toto má jiné vedlejší důsledky, ale ty nejsou slyšet, viz:
http://blogs.technet.com/markrussinovic ... 33290.aspx
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michalstary 31. 3. 2009 23:25

Ahoj, nedávno jsem se snažil připojit tento netbook k lcd tv pomocí hdmi. Čekal jsem, že to bude fungovat podobně jako při připojení monitoru přes vga - že se mi v nastavení zobrazení nabídne i nastavení zobrazení pro tv, ale nic jsem nenašel.
Kde mohu dělat chybu, případně jaká další úskalí může mít připojení tohoto netbooku k tv?
Díky za rady :-)
michalstary
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jis 31. 3. 2009 23:38

A přepnul jsi ten posuvný přepínač u HDMI výstupu na ON?
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michalstary 1. 4. 2009 12:10

Ano, ten jsem přepnul :-)
michalstary
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jis 1. 4. 2009 12:20

Jo a předpokládám, že jsi po přepnutí toho přepínače netbook restartoval? Korektně nainstalovaný systém by tě k tomu měl vyzvat.
A jaký máš OS? Já mám Visty a když jsem netbook prvně u kamaráda zkoušel připojit HDMI kabelem k jeho LCD TV Samsung LE40A656, tak po propojení hned naskočil obraz v rozlišení 1920x1080. Pouze jsem si musel vybrat jednu z možností zobrazení v okénku, které po připojení vyskočilo. Opravdové Plug & Play :)
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michalstary 1. 4. 2009 12:47

Myslím, že jsou tam XP, ale nejsem si 100% jist, není to můj počítač, zkoušel jsem to s kamarádkou.. Každopádně po přepnutí žádné okno nevyskočilo.
michalstary
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jis 1. 4. 2009 15:08

Když po přepnutí toho posuvného přepínače u HDMI výstupu na ON žádná hláška nevyskočila, je to špatně, může být nabořen nainstalovaný SW. A restart jsi tedy provedl, nebo ne?

Když to navíc ani není tvůj počítač a nevíš, co je tam za OS a ten stroj může být i v bůhví jakém stavu, je těžké ti na dálku poradit. Pouze toto: po restore (obnovení) systému do tovární konfigurace by mělo vše fungovat, pokud ani potom ne, může jít o HW problém, tedy pokud kabel HDMI a LCD TV jsou v pořádku a jiné PC připojit lze.
jis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ToXcz 1. 4. 2009 17:38

Speedy_G píše:
Rád bych ti poradil, ale nevím jak. Mám ten samý problém, jen bych snad doplnil, že ty záškuby se u mě objevují až poté, co notebook uvedu do standby režimu a pak ho probudím. Nemyslím, že nutně musí být ovladačema od zvukovky, může to způsobovat cokoli. Mé podezření je na špatně vytvořeném instaličním balíku ASUSu - bohužel nemám momentálně možnost nainstalovat a vyzkoušet jiný operační systém, takže to nemůžu ověřit.
Má ten problém taky ještě někdo nebo zná někdo nějaké řešení?
Oba máte N10J a OS WVHPSP1? Já ano a nedělá mi nic takového, ale instaloval jsem si ho sám z orig. DVD a pak ručně poslední verze ovladačů (ne ty z dodaného CD).

Já mám tedy N10Jc-HV012, takže tam mám WinXPHomeSP3 - je to instalováno z dodávaného balíku od ASUSu. Už i několikrát přeinstalováno (jen nevím jistě, zda mi to dělala i první instalace, nicméně s dalšími reinstalacemi to děla vždy)[/quote]

Mám taky XPHome SP3, taky z dodaného balíku...teď jsem přeinstalovával ještě párkrát ty ovladače a zvukový kodeky, ale ty seky jsou tam pořád...připadá mi, že je to taky nějak vázaný na různý režimy v nastavení Správce zvuku Realtek HD (třeba v režimu Klub to prská víc než v Rock). A taky se mi zdá, že u rockových písniček je míň škubů než u věcí, co maj silnější a pravidelnější basovou linku, tam je to častější.[/quote]

Ja mam taky N10Jc s WinXP SP3 a taky se mi objevuji zaskuby v obraze... Nejhorsi je to u DVB-T elevize, kde se vzdycky na chvili zastavi zvuk a pokracuje az po 2-3 s. Obraz je v pohode, jen trosku poposkoci, kdyz se obraz se zvukem synchronizuje... Pak to pokracuje dal... To same ale dela i u prehravani filmu. A je uplne jedno, jestli je nataktovany na 2 GHz, nebo podtakteny na 800 MHz... Pod Windows 7 to nedela, takze bude nejspis nejaka softwarova chyba v ovladacich pro XP, nebo s XPckama od Asusu... Az budu mit chvilku, tak zkusim XP Pro SP3 OEM... Dokonce jsem si kvuli tomu vytvoril profil, ve kterem jsem vyhazel veskere programy, ktere najizdeji po startu a nepomohlo to... :-/
ToXcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jis 1. 4. 2009 18:15

A já jen doplňuji, že Visty jsou podobně jako Windows 7 rovněž v pohodě a DVB-T tuner také používám (AVer Volar Black HD).
jis
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků