Stránka 1 z 1

Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 17:26
od JeanK
Zdravim, na levem strane notebooku jsou cca 6-9 tenkych barevne pruhu (svisle) pres cely LCD. Barvy nemeni a je dokonce videt jak v Biosu tak ve Windowsu. Rad bych vedel, cim to muze byt? Dekuju

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 17:54
od kohutisko
doslo k nejakemu poskodeniu displeja. kedze ide o cele pruhy a nie samotne pixely, tak displej ako taky bude asi v poriadku a k chybe doslo v elektronike okolo neho. ak je to v zaruke tak reklamovat.

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 18:04
od vampix1
muže to byt LCD-čkem, nějakyma kablikama v kloubech, možna i připojenim na zaklad. desku. Ted jsem řešil vyskakujci pruhy na starem NB ale byly horizontalně a bylo vadne LCD takže jsem byl donucen koupit novy NB protože už bylo po záruce. V servise ti řeknou více ;)

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 18:09
od JeanK
Diky za Vas nazor. NTB v zaruce neni. Jde o to, ze notebook jsem nekolikrat vytuningoval a je vykonove stale ve spicce i kdyz je nekolik let stary. Resim, kde muze byt zavada abych mohl presneji diagnostikovat a v pripade koupit nahradni dily. Graficky cip je nejspis v poradku, nebot na exetrnim LCD zobrazuje bezchybne. Napada me vadny samostatny LCD panel nebo invertor ci poskozene kabliky. Jen chci vedet presneji nazor.

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 18:14
od kohutisko
grafickym cipom to velmi pravedpodobne nebude, najhorucejsi kandidati su kabliky okolo LCD panelu. ak si sa v tom uz hrabal, ako hovoris, tak sundaj kapotaz a pozri ci tam nenajdes nieco podozrive :-)

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 19:35
od JeanK
tak rozebral jsem notebook a obavam se, ze je vadny LCD displej... Kabliky jsou OK. Prohmataval jsem "desku" displeje mirnym tlakem par pruhu zmizi a hned objevi zpet, kdyz neohmatavam tu desku.... Tak uz ted nevim s rady, asi je na vymenu LCD panele :-(

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 20:05
od vampix1
no tak to je mi líto, mně tahle vada donutila ke koupi nového stroje...takže ti přeji nějakou naději na opravu a nebo co nejlevnějši výměnu ;)

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 21:46
od soban
JeanK píše:tak rozebral jsem notebook a obavam se, ze je vadny LCD displej... Kabliky jsou OK. Prohmataval jsem "desku" displeje mirnym tlakem par pruhu zmizi a hned objevi zpet, kdyz neohmatavam tu desku.... Tak uz ted nevim s rady, asi je na vymenu LCD panele :-(


Někde vadný kontakt, prasklinka v plošném spoji, vymačkaná ta vodivá guma co propojuje kontakty pokud tam je atd.....

Mě to na jednom monitoru taky dělá, ještě jsem neměl čas ho rozebrat.

Problém bude pokud je špatný kontakt někde kde se nedostaneš pro opravu. (pod čipem, pod nějakou součástkou co nejde jednoduše odpájet atd....)

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2010 23:32
od IgnorStoupa
Rozebrat, ocistit lihem,slozit, pomodlit se a zkusit, zda se to nelzepsilo. Pokud beze zmeny, rozlozit, hledat jestli to to nekde vypada na studenak a propajet. Slozit. Mozno zarikavat, pripadne vzyvat. Pak znova vyzkouset. Na zaver behem neustaleho kleni vyhodit...

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2010 20:55
od dondrusco
Nove aj pouzite panely sa daju bez problemov zohnat na eBay - sam som takto kupoval novy 15'' display. Navody na demontaz/montaz takisto najdes. Vymena je vec cca 1 hodiny.

Podla vyrobneho stitku zistis typ, a potom len hladat vhodnu nahradu. Je kopec HP notebookov s vadnou maticnou doskou. Taki predavaju najma display za cca 50-70 EUR

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2010 21:53
od IgnorStoupa
No, jenze pokud je problem mechanickeho razu v propojeni, tak novy displej nemusi pomoct. Dokud neni jasne, kde presne je problem, je zbytecne vyhazovat penize.

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2010 00:49
od JeanK
Ted me napadla dalsi otazka. Kdybych koupil z Ebay novy 15,4 LCD panel vyssi rozliseni namisto 1280x800. Bude to fungovat? Nezkousel jsem to a proto nemam zadnou predstavu.

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2010 11:54
od soban
JeanK píše:Ted me napadla dalsi otazka. Kdybych koupil z Ebay novy 15,4 LCD panel vyssi rozliseni namisto 1280x800. Bude to fungovat? Nezkousel jsem to a proto nemam zadnou predstavu.


Fungovat by měl pokud ho připojíš do grafiky (tj pokud koupíš celý LCD panel i s elektronikou a nebudeš měnit pouze panel LCD) ovšem problém může být i s připojením, každý NT nebo panel to může mít jinak řešené, taky to nemusí podporovat BIOS může tam být natvrdo nastavené rozlišení atd....

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 1. 2010 10:03
od dondrusco
JeanK píše:Ted me napadla dalsi otazka. Kdybych koupil z Ebay novy 15,4 LCD panel vyssi rozliseni namisto 1280x800. Bude to fungovat? Nezkousel jsem to a proto nemam zadnou predstavu.


Aj ked existuju notebooky s dvomi variantami rozlisenia, asi by som to neriskoval.
Chybu v kabli mozem vylucit, to by si mal uplne rozsypany obraz, nie pruhy. Skor pozor na napajanie, su 5V a 3,3V verzie panelov.

Re: Pruhy na LCD

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 1. 2010 10:29
od Pytlík
Chybu v kabelu vylučuješ zcela chybně, dondrusco. Nejeden takový kabel jsem svého času v notebooku opravoval.