Mozna jsem na hlavu, ale nejsem schopen najit pro tento rozmer batoh, ani brasnu, co by stala za rec, cena "neomezena". Jiz pres mesic se snazim, chdim po kramech, 3 jsem zkusil a nic. Jako by vyrobci nechapali, ze jsou i 13" notebooky, ze je potreba je chranit pred vnejsimi zasahy, ale taky vnitrnimi. Casto notebook v batohu leta (pac je treba urcen na 15"), nebo jsou tam vnitrni zipy, ktere mi po 14 dne poskrabali notebook (na hliniku je to proste dost videt), nebo se tam nevedejde zase pohodlne par prislusenstvi (nosim porad adapter, ktery vytahuju jen nekdy, 2,5 externi HDD, USB GSM modem, LAN kabel, nekdy mys, pero, vizitky, USB flash disk, A4 dokumenty (cca 20 papiru v malem PVC obalu), par nejakych prkotinek (prasky, svorky na papir, ctecka na microSD karty a podbne malicke vecicky). Nechci nosit notebook jeste v "prezervativu" a ten pak nekam az vkladat, chci mit lehkej pristup k notebooku, jen odzipovat a vytahnout, dat na stul a delat, bez natahovani brasny do kraju pri vytahovani, abych se dostal k notasu vubec dostal a abych ho pri vytahovani neposkodil. Mel by mit pevnejsi polstrovani pro notebook, nejen kde je display a spodek, ale i po hranach proti narazu, idealne, aby se notebook moc nepohyboval pri prenosu (beh, v aute a tak), otevreni "diry" co nejvetsi, aby notebook nedrel o zipy, pokud bude v miste pro notebook i nejaka kapsicka, tak bez zipu, ale idealne at tam neni radsi nic, nebo at je to oddelene prepazkou.
Zkousel jsem posledni 3 tydny par pokusu, posledni byl Samsonite za cca 3,5tis a ten mi poskrabal vnitrnim zipem notebook (pouzivam Macbook Pro 13, ale jedu vyhradne na Windows 7). Nechapu, jak muzou do mista, kde jse ulozen notebook dat vnitrni kapsu na zip, ktere ho poskrabou, nebo drou, sice to treba i obali gumou (tak ale muze "kreslit"), ale kousek kovu tam, i zip je z kovu, nebo tvrdeho plastu. Dale, nekdy je vnitrni prostor "cistej" bez techto zipu, ale vkladani a vytahovani je narocne, protoze je prostor zapusten a notebook se tre vzdy o vnejsi zip. Kdyz uz to treba tak neni a prostor pro notebook je OK, neni zapusten, tak zase udelaji malicky otvor pro otevreni (jen kousek od horni hrany) a opet jdete kolem zipu, resp. jiz kolem 2 zipu a to je jeste horsi. Videl jsem pocitam tak 40 batohu v realu (hlavne Samsonite a Dicota, mozna CaseLogic, Crumpler a nejake "ostatni"), pak ruzne na fotkach jeste mnohem vice a proste kazdy mel podobne neduhy. Jako by designeri vubec notebooky nepouzivali, jinak to nechapu, ze vubec neco takove vypusti

Takze se ptam, bez ohledu na cenu, misto prodeje (ebay, USA, cokoliv), jde mi doporucit neco? Primarne bych radsi batoh, ale kdyz nebude, tak i brasnu. Jsem narocnej, ale rad zaplatim za kvalitu. Jsem ted z toho na dne, vcera jsem notebook do prace a na jednani nesl jen v ruce, vecer z kancelare v igelitce

Diky moc vsem.
PS: bez ohledu na cenu = no, dejme tomu do 6tis