Výrobce NB, který uznává reklamace

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mistysix 24. 3. 2013 11:24

Pokazil se mi notebook. Bylo to 100% bez mého zavinění - praskl mi pant a prodejce reklamaci neuznal, že se jedná o "mechanickou vadu" jinými slovy že jsem si to udělala sama. Slyšela jsem, že u značky, kterou mám já, výrobce obecně moc záruky neuznává a jsou s tím problémy - konkrétně pro info se jedná o značku Lenovo, takže můj současný noťas je poslední věc, kterou jsem si od nich koupila :-) Jo a za opravu bych dala 3.500,- Kč :-D
Chtěla jsem se vás zeptat, zda máte zkušenosti s nějakým výrobcem, u kterého by nebyl problém s reklamací, pokud se něco pokazí. Nejlepší by byl samozřejmě bezporuchový NB, ale takový asi neexistuje, takže alespoň nějaké doporučení, kteří výrobci nedělají problémy s reklamací, abych věděla, u koho si mám koupit nový stroj :-)
Děkuji za odpovědi :-) D.
Mistysix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 3. 2013 11:28

Ono bohužel takovéto "ono samo" a "já to neudělal" prostě nefunguje, panty jen tak z ničeho nic neprasknou.

Reklamaci zamítnul prodejce nebo výrobce?

Pokud ti nevyřešená reklamace vadí měla jsi si dokoupit NBD + ADP záruku a je to ;)

BTW.: co to je za notes ? a mohla bys nám poskytnout fotky?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Mistysix 24. 3. 2013 11:51

Python.p: Ale ono to fakt udělalo samo :-) Měla jsem ho na výuce angličtiny a pak přenášela domů, jakmile jsem to doma otevřela, tak to ruplo. Vysvětlení by mohlo být takové, že venku zrovna mrzlo a ty panty změnu teploty prostě nevydržely. Obecně s praskáním pantů má problém víc lidí a hodně kamarádů-ajťáků mi potvrdilo, že tohle je většinou vada materiálu.

Reklamaci zamítl nejdřív prodejce, poslal to pak výrobci, který měl u sebe NB skoro měsíc, a nakonec mi sdělil, že reklamaci taky neuznává a že si opravu můžu zaplatit za 3.500,- Kč.

Nevím, co to je NBD + ADP záruka - nikdy jsem o tom neslyšela a ani prodejce mě nepoučil, že je něco takového možné.

Je to lenovo G560... Fotku klidně můžu vložit až přijdu na to, jak se to tady dělá. Je to normální čistý lom toho pantu v nejslabším místě.
Mistysix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 3. 2013 12:08

Vada materiálu je možna to určitě, ale spíš to vidím že jsi s tím někde ťukla. Co máš za batoh?

Ke kvalitám kamarádů Ajťáků obecně se radši vyjadřovat nebudu :)

Fotky se vkládají do přílohy dole pod tím jak píšeš text a nebo máme imageshack, rajče, dropbox a jiné...
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 3. 2013 12:32

Tohle presne resi NBD zaruka S PROTECTION. Nabizi napriklad Lenovo k Thinkpadum. Sice jen jako rozsireni zaruky, ale mas pak jistotu, ze i kdybys utopila notas v akvarku, dostanes novy kus*.

* JEDNOU za celou dobu trvani zaruky.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 24. 3. 2013 12:34

Kvalita zaruky a servisu neni dana znackou, ale modelem. Nemuzes se divit, ze u levnyho plastaku za desitku z okaye ti nedaji protection care v cene...
Jinymi slovy nenadavej na Lenovo, ale nadavej sobe za vyber typu.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 3. 2013 12:36

... ne za výběr, ale za zacházení.

Vybíralo se tady u nás ;)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 3. 2013 12:44

No jo, do deseti tisic muzes koupit cokoliv a nevydrzi nic. Ideapad je postavit na stul a ne to denne tahat do skoly.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 24. 3. 2013 12:50

dobre, tak ne za vyber, ale za budget na dane pouziti...
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 3. 2013 12:55

Tak asi nejak to bude. Protoze po koupi dame tomu T420, nebo X220, by tento problem nenastal.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mistysix 24. 3. 2013 13:02

Python.p: Myslím, že neťukla... mám normální brašnu přes rameno. Jinak to zlomení pantu se mi událo v prosinci, bylo to skoro měsíc na reklamaci a pak mi teda slavnostně sdělili, že mám smůlu, tak jsem si to nechala svařit. Od té doby jsem to neměla nikde venku a zlomilo se mi to znovu zase v jiném místě ;-) Jako jsem z toho lehce na prášky, už z veškeré techniky, protože se vším jsou nějaké problémy.

Vypadá to takhle: http://www.jpeg.cz/obrazek/tdO

KineCZek: O tomto druhu záruky opravdu slyším poprvé. Nikdy mi nikdo neřekl, že něco takového existuje. Ani nevím, kolik to stojí a jak se mám o to přihlásit. O takových věcech by měli prodejci zákazníky poučit, já jsem poučena nebyla.

karlos00x: Takový noťas jste mi ale poradili tady ;-) V době koupě jsem ještě byla studentka, na dražší jaksi nebylo. A mám ho z Alfy z Ostravy, tak nevím, jestli nebo proč nedávají tu "protection care" :-/
Mistysix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 24. 3. 2013 13:08

Takova zaruka neni pro levny notebook za desitku, ale az pro typy za 2x tolik. A navic je to zaruka priplatkova.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod rousini 24. 3. 2013 14:27

Mě přijde rozumně zpracovaný, v poměru k ceně, o které nepíšeš Probook 4340s. Má 2kg, to si na přenášení musíš přebrat sama..., má DVD mech, to si taky musíš zhodnotit sama... Určitě jsou odolnější kousky, ale to bez cenového limitu nejde.
rousini
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 3. 2013 14:34

sorry ale to je nic neříkající fotka.

Definuj mi prosím pojem normální. Ohledně brašny, ještě jsem neviděl žádnou pořádnou brašnu, ono když to má člověk přes rameno tak se lehko stane že s tím někde ťukne a ani o tom neví. Mám doma celkem 4 brašny, jednu od Dellu neako starou která má asi 2cm ano 2 cm(!) hrubé polstrování, potom brašnu Lenovo Expander tam už posltrování není tak hrubé, ale konstrukce te brašny je na více než dobré úrovni. Dále brašnu kterou jsem dostal od rodičů - tu jsem hned uklidil to nebyla brašna, ale jen šlupka na notes, teď mám na test brašnu na UltraBook a kdyby k ní nebyl ještě obal tak bych v ní taky notes nenosil. Proto třeba já osobně upřednosťnuji baťoh, protože i levnější batoh mi poskytne ochrany více.

On bude rozdíl mezi brašnou za:

279,- Kč

520,- kč

1 260,- kč

a jednou z těch dražších za 2 094,- kč

Myslím si že je jasné že nemůžeme označit vše jako brašnu.

Rousini: to je trošku OT, nemyslíš?
Jo ty záruky jsou jen pro dražší stroje.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod karlos00x 24. 3. 2013 14:37

pokud jsi prisla s rozpoctem treba 10tyček tak ti ani tady nedokazeme poradit zminenou T420 nebo ProBook B treba...

-- 24. 3. 2013 14:37 --

a ver tomu, ze zakaznik ktery kupuje byznys stroj moc dobre vi o takove zaruce protoze prave kvuli ni si kupuje stroj s byznys zamerenim.
karlos00x
Pokročilý

Další stránka