Ahoj,
Normálně sem nepřispívám, protože jsou tu mnohem a mnohem zkušenější lidé (namátkou recenzenti: Jirka Zima (swarm) recenze Y520 a VX15 a Jirka Pitek (Python.p) recenze Y520), ale stál jsem před prakticky stejnou volbou a tak udělám výjimku.
Objektivně je vlastně jako „all-rounder“ nejlepší právě ten Acer VX15 a to z několika důvodů (počkat, jaká objektivita, když ho mám ?

) Ale vážně … (pozor – nebrat nejlevnější variantu s TN displejem a pomalym diskem)
Když zůstaneme u trojky Y520, 7567 a VX15, tak každý má nějaká svá + a –
U Dellu je největším mínusem právě Tebou zmíněný panel – TNko – ale opravdu tragický

Pokud se nic nezměnilo, tak změnu si „vybrečeli“ zatím pouze v USA resp. volbu panelu za příplatek zhruba 50-100USD jsem viděl na amazonu. Oproti tomu Y520 i VX15 mají IPS a to při práci člověk opravdu ocení i v tom podělanym Excelu. Jo, nejsou to zrovna „světový“ panely (barevně), ale furt lepší než drátem do oka.
Naopak u Y520 je největším mínusem chlazení a v tom naopak „exceluje“ VX15. U Lenova je problém, že točí větrákem i v idle, což může při práci v tišších místech být otravné (alespoň pro mě). VX15 se chladí pasivně, dokud člověk nepotrápí alespoň jedno jádro. Nechápu jak to soudruzi v Aceru udělali, ale i hlučnost a teploty jsou na tom výborně. VX15 je nejtišší (40dB „full-load“ měřeno od touchpadu směrem k displeji – zahraniční recenze) a 7567 + Y520 zhruba nastejno (50dB)
Klávesnice je otázka osobních preferencí – u mě rozložením asi VX15 a nejhůř Y520. Mydlim tabulky do práce a chce to i tak trochu slevit a zvyknout si.Stěhování tlačítka DEL a záměna za vypínací tlačítko je snad nějaký druh pomsty výrobců, nebo nevim

.
V čem je VX15 nejhorší ? Šasí … to je jedna velká „čtečka otisků prstů“. Pokud máš mastný pracky, hravě si je o ten notebook očistíš. Vzhledově to zrovna taky není krasavec, ale tak dá se s tím žít. Dostat se do VX15 je taktéž radost – 15 šroubků u herního stroje ? (Dell např. 1 šroubek) Přidat do VX15 disk znamená navíc napsat si do servisu o „montážní kit“ – 150Kč běžně se to v západních zemí shipuje zdarma. Další věc baterie – to je další doména 7567. Při práci dá VX15 stěží „pouze“ 4 - 5h.
Cena – tam je na tom asi teď nejlíp Y520. V základní konfiguraci asi bez konkurence.
Rychlost čtení disku (256GB SSD varianta) má asi nejlepší VX15. To se ale už mohlo změnit. Prošel bych si poslední zahraniční recenze. Nejhůř na tom byl Dell (3x pomalejší než VX15).
1050 vs. 1050Ti je věc, za kterou se příplatek vyplatí. Ten nárůst výkonu je někde mezi 15-20pct. Rozhodně bych to při výběru zvážil. 960M bych z výběru vyřadil.
i5 vs. i7 pro mě nebyla zásadní volba. Naopak i7 je spíš zdroj tepla – a to docela šílený (Při hraní má i5 65-75st. 1050(Ti) taktéž, naopak i7 vyskočí 80-90st.

záleží na teplotách v místnosti) . Nárůst výkonu u her nemusí být žádný. U některých je - pár FPS navíc - BF1? GTA V? Video nestříhám. Volba je na tobě.
(Osobně vlastněná konfigurace Aceru je VX5-591G-575H tj. i5/8GB/256GB/1050Ti)
A to je asi tak vše, co se o tom dá říct.

POZN. pod čarou – Dnešní elektronika – nové grafiky a Skylake/Kabylake trpí často na „coil whine“ či „coil noise“. I můj Acer tím trpí resp. není to až tak děsný jako měl problém XPS 13, ale prostě to tam je. Když je člověk v tichu, větráky se netočí a přiložíš ucho k výdechu, tak to uslyšíš. Zaplať Bůh, že už jsem ve svým věku dostatečně hluchej a 10cm od NTB to neslyšim. Jinak by mě z toho asi hráblo.
U levných IPS panelů pozor na "bleeding". Raději vybírej z více kusů v tmavší místnosti.
U Aceru se vyplatí později dokoupit "carry-in" záruku za litr. Nutno registrovat do 360dnů od koupě.