Vzhledem k tomu, že nám včera kiksnul starý ntb HP 625 ((amd athlon 320, 4 gb ram) - obrazovka se nerozsviti, jen bliká 5x capslock a to je vše. Zkouseno všechno možné včetně výměny baterky pro cmos a bez reakce)), sháním nějakou alternativu.
Manzelka by opět ráda ntb, stolní pc nechce.
Rozpočet momentálně omezený na cca 13000,-, ale 15000 bych asi nějak dohromady dal, pokud by to mělo smysl.
určení notebooku - klasika internet, sledování filmů,youtube. Nějaká úprava fotek v zoneru (poslední verze než se přešlo na předplatné, číslo z hlavy nevím)
velikost - 14-17", momentálně je 15", a vypadá to jako ideál
odolnost - stačí standard, zvýšená netřeba. Ale ať se to tyden po záruce nerozpadne

výdrž na baterie - není zásadní, momentálně jedeme jen na síť, baterka už byla ko
konektivita - USB C by bylo fajn, hdmi určitě
cokoliv dalšího - disk určitě ssd m2 aspoň 256gb, když bude místo i na druhý třeba sata, bude to fajn. Ram alespoň 8 gb, ideálně volný slot pro další modul
Intel/amd - nevím, co je lepší. Ideálně asi 4jadro, i když i i3 8100 by pořád bylo rychlejší než ten současný.
Co jsem zatím hledal, tak se mi docela líbil (parametry) Lenovo IdeaPad S145-15API
https://www.tsbohemia.cz/lenovo-ideapad ... 43092.html
Recenze jsem zatím moc nepročítal, nebylo času.
Rád si nechám poradit od zkušenějších

Děkuji velice převelice.
Laďa