potřeboval bych poradit s výběrem NTB, kde tak nějak hledám a nemůžu nic najít (vše nějaký kompromis).
Určení:
kancelářská práce, velké a náročnější excel soubory + Access databáze & domácí multimédia (filmy, fotky - včetně drobnějších úprav a např. GoPro zpracování/uprava videa)
Ergonomie:
- aktuálně mám 14", nicméně už taky prd vidím a asi bych uvítal/preferoval větší 15,6" nebo i 16"
- nicméně chtěl bych se vejít max. do 2 KG (u 15" a většího)
- NUM pad asi není podmínka, klidně i u většího můžu žít bez
- ideálně podsvětlení klávesnice
- moc mi nesedí touchpady u HP (minimálně ProBook nic moc - mám doma, pracovní Elitbook 840 taky nic moc), Dell nebo Lenovo jsou mi bližší
Displej:
- tady bych chtěl co možno nejlepší - takže IPS možná OLED
- FHD jako minimum
- jas min. 300nitů, raději více
Procesor:
- preferoval bych AMD, leč zde je to dost těžké ...
- Intel samozřejmě asi stačí, jen mi to přijde jako nevyužitý potenciál (nižší výkon, více peněz)
Grafika:
- asi by stačila nějaká interní, dosud vždy interní - nejsem hráč, ale ...když vidím, že někam narvou RTX3050 nebo 3060 v době, kdy samotná grafika stojí nesmysl .., tak nevím
Výdrž baterie:
- co nejdelší, s notasem i cestuju .. (což je v kontrastu s ext. grafikou viz. výše)
- takže co největší kapacita
Ostatní požadavky:
- možnost rozšíření RAM (další slot), chci jít min. na 32
- možnost druhého SSD
Bohužel, když už něco tak nějak parametrově vyhovuje, tak to má pouze Intel (Delly) nebo nemožnost přidání paměti a SSD, malou baterku a nebo nic moc display

Nejblíž k tomu má tak nějak asi Lenovo Legion S7, ale nejde rozšířit pamět, disk a výdrž asi nic moc nebo Lenovo ThinkPad P15, ale ten zas není s AMD.
Variantu se 14" beru až jako poslední možnost ..., ale dost jsem se v tom ztratil obecně řečeno.
Rozpočet: kdybych byl tak nějak do 40k tak asi super (méně = lépe), nicméně umím jít i o něco výš (přes 50k už bych zase nerad, to už nějak nedává smysl)
Předem díky za pomoc / tipy