Zdravím,
pustil jsem se do výběru notebooku po hodně letech a upřímně jsem ztracen... Vybírám několikátý den a pořádně nevím, jakým směrem se vydat.
Primární užití je programování obsáhlejších webových aplikací, docker (několik malých "virtualizovaných" kontejnerů). Těch aplikací mám otevřených více. Časem bych se chtěl podívat i na vývoj v Javě, či počítačových her. V práci mám tři roky starý Dell, co stál cca 50k tenkrát a přijde mi, že výkonově to není nejlepší, a tak jsem usoudil, že to bude chtít našláplé NTB.
Občas bych si rád zahrál hru, ale nepotřebuji nějaké grafické orgie, jde mi spíše o ty s příběhem a bude to spíše výjimečné.
Beru miminimum
RAM 16 GB (nicméně chtěl bych mít možnost rozšířit/zvětšit, takže slotovou a ne napevno v notebooku)
1TB SSD
procesor - co jsem tak načítal, tak nejvýkonější by v dnešní době měly být AMD, je tomu tak?
grafika - podle mě dedikovaná je na mě zbytečná a Ryzen 7 s integrovanou by měl i na to občasné zahrání stačit
kvalitu displeje není úplně nutné řešit, většinou mám externí monitor
rozpočet 25-30tis.
Obecně rád vybírám NTB na delší dobu, kterému pak doplním například RAM a jede se dál. Takže by to chtělo i nějakou rozumnou spolehlivost a NTB co vydrží... Když naklikám nějaké tyhle svoje podmínky, tak mi často vyjíždí herní notebooky. Herní notebook nevím úplně zda je vhodný pro mě, a nevím zda pojem "herní notebook" není spíše marketingový pojem a brzo umře...