NTB 2 v 1, tablet

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod solaris1 6. 10. 2022 14:09

Ahoj,

hledám lehké, přenosné zařízení pro práci v prohlížeči, web. rozhraní, cca i 5 oken (stačí lehký tablet?), na vyřizování e-mailů, poznámky se pak připojí klávesnice? Hledám proto zařízení podobně jako Surface Pro, tedy tablet + klávesnice + stylus, ale levnější. Jde hlavně o váhu a rozměry, výdrž tak 6 hodin optimum + stylus na kreslení, poznámky, konzumaci obsahu z webu, video atd. Veškeré kancelářské úkoly bych rád z mobilu přesunul na nějaké větší zařízení.

Starší NTB mám k dispozici, bohužel váha a již malá výdrž nevyhovuje. Proto hledám něco menšího, ale bohužel netuším do čeho jít. Cenově opt. 15-18 tisíc.

Uvažovat i o bazaru např. https://www.levnapc.cz/hp-elite-x2-1012-g1.html Nebo jít do Androidu?

Moc díky.
Ad Astra
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 6. 10. 2022 14:17

Když už, tak alespoň G3 s 8th gen procesorem; pohledej na bazarech HP Elite x2 1013 G3.

V práci máme HP Elite X2 G4 a ty jsou hodně fajn.

Výdrží 6 hodin si jist úplně nejsem, přinejhorším dokup powerbanku.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 10. 2022 15:38

Mam zkusenost s i7 8500Y, coz mimochodem je snad nejvykonnejsi Y model 8th generace (5W TDP, urceno pro tablety a 2v1). Mluvim zde navic o premiovem zarizeni, majicim 2TB NVME a 16RAM. Veskera zde popsana omezeni jdou tudiz na vrub jen a pouze procesoru.

Uz BOOT je unavne dlouhy. Resp. plocha se objevi brzy, ale postupne nacitani aplikaci spoustenych pri startu znamena dalsi dve minutky po zapnuti nonstop 100% load na CPU. Ze odezva stroje pada v tuhle chvili k nule, asi nemusim zduraznovat. Chci tim rict, ze i "nevinny" pokus v tuhle chvili spustit treba browser s deseti pripnutymi zalozkami ten stroj zaseka tak, ze bys to nejradsi zahodil.

Dalsim zazitkem bude, ze na vlastni kuzi poznas vyznam rceni, ze antiviry zpomaluji pocitac. Take asi zjistis, ze Seznam.cz a vsechny jeho weby psalo prase. (Timto zdravim tamni vyvojare!) Jinymi slovy, obycejne prohlizeni webu Seznamu, kde je snad bilion reklam a scriptu, je na zarizeni s procesorem z rady Y doslova utrpenim. A to jsem mel tu cest s nejvyssim modelem 8th generace.

Nedej Boze, pokud se nami vsemi tolik milovany OS Windows rozhodne instalovat aktualizace. Ano, ono to "bezi na pozadi". OK ... ale mas jen dve jadra, ktera navic ve vysokem loadu padnou na 1.8GHz. To znamena opet CPU 100% ... a schopnost provadet na tom stroji libovolnou praci v se tu chvili znovu priblizi k ochote chlapa porodit sam sobe syna - proste to nejde, at se sebevic snazis.

-

Tzn. za mne diky, ale NO - SIR. To uz si radsi priplat za Zenbook Flip s 5600 Ryzenem. Je sice vetsi, je tezsi a navic i stoji o desitku vic. Ale dusevni zdravi mame kazdy zkratka jen jedno. A kolik nam (ne)stoji za jeho zachovani zaplatit, to uz je na konkretnim jedinci.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 6. 10. 2022 16:34

Děkuji kolegovi za poznatek z jiného zařízení.

Nutno však zdůraznit, že model, který jsem doporučoval výše - HP Elite x2 1013 G3 - má osazen i7-8550U (či nižší varianty s i5), což je jiná liga. i7-8550U je 4 jádro s HT (4C/8T) s Turboboost až na 4 GHz a TDP 15W. Proto jsem psal, že výdrží na baterii si úplně jistý nejsem.

De facto je to plnohodnotný laptop s 8th gen procesorem v podobě tabletu.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 10. 2022 17:08

Jj ... v puvodnim odkazu je 5W -Y CPU, ten komentar byl k nemu. 8550u je jiny zivocisny druh jak frekvencne, tak dvojnasobkem jader i vlaken. (Ale i spotrebou, PL2 != TDP ani z vlaku. On totiz i ten "5W" 8500Y si kratkodobe 15W vezme.)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod solaris1 6. 10. 2022 21:11

Ahoj,

díky. Prosím existuje ještě nějaká alternativa k Surface? I bazarovka. Líbí se mě myšlenka tablet + oddělitelná klávesnice. Nebo jediným řešením je iPad? Dík
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 6. 10. 2022 21:52

To co jsem doporučil však tebou požadované splňuje?
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod solaris1 7. 10. 2022 23:30

Ahoj,

díky. Narazil jsem spíše na G2 https://www.tera.cz/default.asp?cls=iis ... iid=956564

Nevím jak na tom bude baterie u těchto bazarovek, rád bych tak 5-6 hod provozu.

Výkon moc nepotřebuji, je to spíše práce ve více oknech prohlížeče, e-mail, office, do toho z PC natáhnout nějaké prezentace atd. NTB mám, ale nechce se mě ho tahat.

Když koukám na současnou nabídku tak vesměs jsou ntb s otočným displejem, koncept např. viz výše jaksi vyšuměl a zůstává nejčastěji Surface.

Ještě mrknu jak je na tom iPad 10.2″ (2021).
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod solaris1 17. 10. 2022 19:43

Jinak dá se sehnat v bazaru, levně ntb s odpojitelným displejem? Něco jako např. Dell Latitude 7320 Detachable.

Jak je na tom Surface Go? Nebo bazarový Surface Pro?
solaris1
Junior