Stránka 1 z 3

propojeni notebooku?

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 11. 2005 16:28
od mikulasandelcert
potrebuju pretahnout data z jednoho notebooku do druhyho, na jednom je os winme a na druhym winxphome. myslite, ze je muzu nejak propojit pres usb? s instalovanim site nemam zadny zkusenosti a nechce se mi kvuli tomu kupovat nejaky karty, kabely ci co, myslel jsem, ze by se to dalo nejak vyresit prave pres usb ... jde mi jen o par giga dat, ktery chci pretahnout

dikec

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 11. 2005 16:37
od Eross
Cez USB asi tazko...
Nato je urceny specialny kabel (uz sa tu onom hovorilo v inom threade)
Nebude ti lahsie tie par GIGA vypalit na RW DVD a preniest takto?
Alebo potom vytvorit siet,mat krizeny kabel,sietovky v oboch notebookoch/PC a prekopirovat...
Inak tu je threade otom prepojovani cez USB to USB

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 11. 2005 17:16
od tomko
Vzal bých to buďto přes to DVD a nebo kříženým síťovým kabelem a sdílením.. Přes USB to uměly některý MSI desky, ale o notebooku nevím. Pokud to nepůjde sdílením, nainstaluj si tam nějaký free FTP server a dej to tam přes něj... víc když tak přes SZ...

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 11. 2005 18:37
od mapper (novy)
osobne - USB to USB connect cable je pomaly a nedosahuje rychlosti ani 1MB/s cisteho co povazujem za hrozu... tento kabel stoji asi 800SK a obycajny USB kabel (napr. tlaciarensky) Ti nepomoze.
osobne by som to riesil cez LAN. kabel cca 2 metre vyjde cca 50SK a prepojit to nie je az taky problem a rychlost pri 100Mbit LAN je asi 7-9MB/s cisteho a pri 10Mbit LAN asi 1MB/s cisteho...
dalsia moznost je vyuzit USB kluc...
pokial mas napalku tak CD-RW (cca 30SK)

prepojenie NB

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 11. 2005 19:17
od one
pozri ci maju oba notebooky INFRAPORT a skus to tak!
to je najjednoduchsie, a idealne ide aj 4Mbit.

a ak nie skus usb kluc, CD-RW, sietovy kabel,...

diky

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 11. 2005 20:28
od mikulasandelcert
diky vsem ... infra ma jenom jeden, ani jeden nema sitovku, ani jeden nema vypalovacku, takze to vidim asi jenom na nejakej odnos kamsi, kde bude mit nekdo vypalovacku a vysmahne data ... tak se neda nic delat

Re: diky

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 11. 2005 19:40
od Higgi
mikulasandelcert píše:diky vsem ... infra ma jenom jeden, ani jeden nema sitovku, ani jeden nema vypalovacku, takze to vidim asi jenom na nejakej odnos kamsi, kde bude mit nekdo vypalovacku a vysmahne data ... tak se neda nic delat
Kup si paralelni kabel za 70Kč a nech to běžet přes noc. Rychlost žalostně nízká,ale jako laciná nouzovka to postačí...Taky jsem to tak řešil (NB a komp),když jsem neměl prachy,protože NB nemá síťovku. Dnes jedu přes WiFi.

Re: diky

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2005 19:40
od wuf
Higgi píše:
mikulasandelcert píše:diky vsem ... infra ma jenom jeden, ani jeden nema sitovku, ani jeden nema vypalovacku, takze to vidim asi jenom na nejakej odnos kamsi, kde bude mit nekdo vypalovacku a vysmahne data ... tak se neda nic delat
Kup si paralelni kabel za 70Kč a nech to běžet přes noc. Rychlost žalostně nízká,ale jako laciná nouzovka to postačí...Taky jsem to tak řešil (NB a komp),když jsem neměl prachy,protože NB nemá síťovku. Dnes jedu přes WiFi.n/quote]


To je rada, jasne kup si kabel za 70, kdyz muzes mit rychlejsi cross LAN za 20. :D

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2005 21:19
od m4rian
alebo ak ma niekto box na 2,5" disk na usb, tak vybrat disk vlozit do boxu a tak pretiahnut...

Re: diky

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2005 22:05
od Mike Wazowski
wuf píše:
Higgi píše:
mikulasandelcert píše:diky vsem ... infra ma jenom jeden, ani jeden nema sitovku, ani jeden nema vypalovacku, takze to vidim asi jenom na nejakej odnos kamsi, kde bude mit nekdo vypalovacku a vysmahne data ... tak se neda nic delat
Kup si paralelni kabel za 70Kč a nech to běžet přes noc. Rychlost žalostně nízká,ale jako laciná nouzovka to postačí...Taky jsem to tak řešil (NB a komp),když jsem neměl prachy,protože NB nemá síťovku. Dnes jedu přes WiFi.n/quote]

To je rada, jasne kup si kabel za 70, kdyz muzes mit rychlejsi cross LAN za 20. :D


Tazatel, jestli sis nevšiml, nemá ani v jednom stroji síťovku! Pak je kříženej kabel hodně platnej. :roll:
Přes paralelní port to bude asi mrsk, ale zřejmě nejjednodušší řešení.

Re: diky

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2005 22:12
od wuf
Mike Wazowski píše:
wuf píše:
Higgi píše:
mikulasandelcert píše:diky vsem ... infra ma jenom jeden, ani jeden nema sitovku, ani jeden nema vypalovacku, takze to vidim asi jenom na nejakej odnos kamsi, kde bude mit nekdo vypalovacku a vysmahne data ... tak se neda nic delat
Kup si paralelni kabel za 70Kč a nech to běžet přes noc. Rychlost žalostně nízká,ale jako laciná nouzovka to postačí...Taky jsem to tak řešil (NB a komp),když jsem neměl prachy,protože NB nemá síťovku. Dnes jedu přes WiFi.n/quote]

To je rada, jasne kup si kabel za 70, kdyz muzes mit rychlejsi cross LAN za 20. :D


Tazatel, jestli sis nevšiml, nemá ani v jednom stroji síťovku! Pak je kříženej kabel hodně platnej. :roll:
Přes paralelní port to bude asi mrsk, ale zřejmě nejjednodušší řešení.u/quote]


Áhaaaa tak to pardon, sem si nevsiml :roll:

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 12. 2006 10:45
od quoman1
mapper (novy) píše: Osobne by som to riesil cez LAN. kabel cca 2 metre vyjde cca 50SK a prepojit to nie je az taky problem a rychlost pri 100Mbit LAN je asi 7-9MB/s cisteho a pri 10Mbit LAN asi 1MB/s cisteho...


Ahoj, chcel by som prepojit moje notebooky cez LAN-ko. Je potrebne nieco prestavit v sietovych pripojeniach? Alebo len prepojim kablami?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 12. 2006 11:18
od dodo_mt
Kód: Vybrat vše
http://xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2006090003


hladat

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 12. 2006 11:21
od skvedo
musis met na obou nb stejnou pracovni skupinu a v nastaveni pripojeni nastavit IP treba takhle:
1. NB (2. NB)
IP: 192.168.1.1 (192.168.1.2)
Maska podsítě: 255.255.255.0 (255.255.255.0)
Výchozí brána: 192.168.1.2 (192.168.1.1)
Server DNS: 192.168.1.2 (192.168.1.1)

ja sem to pri takemto nastaveni tahal mezi nb a desktopem v pohode
a nezapomen zapnout u potrebnych slozek sdileni

pc a notebook

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 12. 2006 16:12
od Siemenja
Ahoj potřeboval bych spojit pc a notebok koupil jsem starši notebook nemá koncovku na USB kabel mám pc a chtěl bych na notebooku internet pomuže někdo dík. :D psal dodo_mt :D ale já mám jiny problém v tom notebooku není koncovka na USB kabel a ani koncovka jak je na sítové kartě. :(