Stránka 1 z 1

ASUS A6U - Vypnutie regulácie výkonu NB

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 8. 2006 14:38
od #ikso
Zdravím,

chcel by som sa Vás opýtať, či je možné vypnutie regulácie výkonu na tomto notebooku. V info o tomto notebooku sú parametre RAM 512 MB a procesor 2000 MHz, ale výkon procesora sa mení medzi 799 MHz a 2000 MHz a RAM je stále len 384 MB. Potrebujem dostať výkon na maximum, dá sa to ? V BIOSe som hľadal taktovanie alebo nastavenie RAM a CPU, ale nič také som nenašiel.

Za radu vopred ďakujem.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 8. 2006 15:00
od Zakk
je odbre pouzit nejakou utilitu na spravu procesoru (napr. speed switch XP, nebo notebook hardware control) a tam vybrat max performance a procesor pojede porad na 2 GHz, ale v tom pripade se bude zahrivat a bude notes pomerne hlucny (vetraky naplno) :!:

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 8. 2006 16:36
od #ikso
Dik, už viem nastaviť procesor na maximum, ale ešte zostáva RAMka, stále ide na 384 MB a malo by 512 MB, jak je to v popise...

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 8. 2006 17:09
od CeCo
Lenze 128MB si zoberie graficka karta - to je prave ta finta "F" - integrovane graficke jadro so zdielanou pamatou z RAMky (t.j. cast RAMky funguje ako pamat pre VGA). A pravdepodobne je to nejako krivo urobene, kedze si tu pamat neberie dynamicky (podla potreby), ale rovno tych 128MB...

C.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 8. 2006 18:40
od #ikso
Aha, to ma nenapadlo... Preco to tak urobili ? Mohlo to ist osobitne...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 8. 2006 18:46
od CeCo
Pretoze by to bolo drahe... Proste graficka karta nema vlastnu pamat (- jeden cip + cast plosneho spoja) a vlastne je to integrovane v cipovej sade NB (takze staci len trochu "zvacsit" northbridge).

A uvedene je to preto 512 a "az 128MB", lebo to dobre marketingovo znie a vela ludi sa na to chyti (vela muziky sa sakra malo penazi...)

C.

samostatna vga

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 8. 2006 18:48
od Booster13
:) lebo ramka je pomalsia a hlavne podstatne lacnejsia ako samostatny chip rychlej grafickej pamati.. v modernych kartach uz su davno DDR3 ramky.. :-) a tak nemusia davat extra chipy, iba nazdielaju existujucu pamat. vykon prudko dole, cena taktiez :)