mne RM CPU Clock ukazoval napatie o 0,1V nizsie > pri loade 1,2V pri idle 0,9V (nie len jedna verzia RM clock ale viacere datovane z roznych obdobi vyvoja) ako vsetky ostatne programy vratane AMDckarskeho Power monitora (tj ukazuju 1V - 1,3V). Takze momentalne mam v RM CPU Clock nastavene pri full load 1,125V a pri idle 0,8V. Len neviem ktorym hodnotam verit ...
+ mozem sa opytat na teploty cipsetu po dlhsej prevadzke (par hodin) v zatazi ?
AD prehrievanie, ja som minule vytiahol chladenie z notebooku a na vnutornej strane rebier, ku ktorym vedie heatpipe od procaku bol doslova koberec z prachu, ktory som samozrejme pri normalnom cisteni vysavacom (len odobratie spodneho veka > "system door") nemal sancu dostat von, a ktory branil vyfukovaniu vzduchu von z notebooku - nie ze by ventilator nevyfukoval ale v orthose sa dostavala teplota CPU cez 80 stupnov - momentalne orthos po pol hodine stabilne bez vykyvu 65 stupnov (dnes 8.9. 2GHz@1,2V (podla AMD power monitor, tj 1,1V v RM CPU Clock) 59stupnov - mozno sa len pasta musela "zapiect", to prve meranie bolo tesne po vymene pasty). A ked som to uz mal takto rozobrate tak som spavil par fotiek.
Na hlinikovej platni - chladici su sice vystupky pre pamate avsak neboli na nich teplovodive podlozky.
Na CPU som vymenil pastu. Teplovodive podlozky mi vsak velmi "nevonali", takze som ich dal dole, pruser vsak bol, ze bez nich na seba nedoliehali chladic a cipy (grafika a SB) a tak nasledovala uprava chladica (tek kus s vacsou plochou na GPU a SB) aby sa odstranila medzera medzi cipmi a hlinikovym chladicom. GPU aj 2 pamatove cipy sa mi podarilo dostat do kontaktu s chladicom ale cipset nie a kedze som v meste nevedel nikde zohnat teplovodive polozky, tak som tam pouzil povodnu (ja viem, somarina).
AD druhy obrazok - graficka karta je osadena pamatovymi cipmi Samsung K4J52324QC - BC14, ktore podla datasheetu zvladaju maximalne 700MHz (v zavislosti na nastaveni latencie) a maju kapacitu 512Mbit. Tak som zacal hladat dalsie 2 cipy, kedze "karta" v notebooku ma 256MB. Nanestastie tie su umiestnene z druhej strany na rovnakych miestach ako tieto 2 cipy. A teda ich chladenie neprichadza do uvahy.