Oddělené OT Intel 64 bit

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod _ghost 9. 5. 2011 19:21

1) Socket Intel LGA 775 není plně kompatibilní s 64-bit OS.

Milanr1: Prosim dolozit citaci k tomuto blabolu.
_ghost
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 9. 5. 2011 19:23

nechtěj se zase zamotat do intel errata, prostě to přijmi jako fakt, byť o něm slyšíš třeba poprvé...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod _ghost 9. 5. 2011 19:26

kernel_panic [passed]: ze je chyba v mikrokodu procesoru neberu jako nekompatibilitu. Takze stale trvam na uvedeni zdroje.
_ghost
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 9. 5. 2011 19:32

zdroje jsou uvedeny i na těchto fórech, protože nejsi první (a já věřím, že se do téhle nekonečné a neřešitelné debaty pouštíš poprvé), kdo samozřejmě nerad slyšel, že jeho suprovej (a tehdy i novej) procesor nedokáže spolehlivě a PLNĚ KOMPATIBILNĚ zvládnout provoz 64bitových aplikací...

vyhledej si tady "errata"...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod _ghost 9. 5. 2011 20:06

Prolezl jsem si vsechna temata co obsahuji "errata" a neuspokojilo mne to, takze cekam stale na prameny.

Stale trvam na tom, ze procesory s EMT64 jsou kompatibilni s 64bitovymi OS a neni zadny duvod pouzivat pouze 32b OS.

Jak bys pojmenoval chybu v FPU u prvnich pentii? Taky nebyly kompatibilni?

Ze dochazi v PC dochazi k chybam na vsech moznych urovnich je taky nekompatibilita?

Nerekl jsem ani slovo o tom, ze mam "suprovej" a "novej" procesor a navic te zklamu tim, ze nemam ani procesor intel. Kazdopadne znam spoustu lidi co maji vsechny mozne procesory od Pentium Dual Core az po nejnovejsi, vsichni pouzivaji 64b OS a nikdy nemeli zadny problem. Takze co radis jim? Maji prejit na 32b OS? Jo a jsou to vesmes pocitace pracovni, na kterych se pouzvaji nativni 64bit aplikace.
_ghost
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 9. 5. 2011 20:32

_ghost: tvým přátelům neradím nic, jen jim milerád pogratuluju, že patří mezi ty desetitisíce uživatelů, kteří při provozování čehokoliv 64bitovýho na nekompatibilním procesoru nenarazí během jeho užitné doby na jedinej problém, spojenej s kompatibilitou, popřípadě narazí, ale najdou si příčinu jinde...

což ovšem tvrdím i ve všech vláknech, kde se tenhle nekonečnej a neřešitelnej spor řeší a ve kterých jsem neodolal tu uřvanou masu trochu umravnit...

kernel_panic [passed] píše:že se v praxi projevuje jenom sporadicky je věc jiná, nic to však nemění na faktu, že lze danej HW označit za nekompatibilní

kernel_panic [passed] píše:že na desetitisících sestavách s nekompatibilním procesorem funguje 64bitovej systém neznamená, že právě tazatel ...

o své pravdě nemusíš ani tak přesvedčovat mě, protože já nejsem tak ortodoxní, jako Milanr1 a Matysek, což plyne především z toho, že nikde nedělám systémáka a proto vím, že papír a "domácí počítačová škatule" snese všechno, i nekombatibilní procesor...

věřím, že tvoji známí tyhle sestavy považují za pracovní, ale rozhodně to nejsou počítače firemní a už vůbec je nemá na starosti zkušenej systémák, protože téměř každej z nich se milerád vyhne jakýmukoliv, byť minimálnímu, riziku problémů a z toho plynoucí práce navíc...

celej tenhle spor je od začátku, celý ty roky, zbytečně nafouknutej...každej totiž při prvním kontaktu se slovem "nekompatibilní" ihned vidí před ksichtem tmu v monitoru, přičemž ona se ta nekombatibilita může (nemusí) projevit jednou za život té sestavy jedním BSOD, stejně tak se může (extrémně výjimečně) projevit permanentní neschopností provozovat cokoliv 64bitovýho...

a ty to teď, po nějakým tom měsíci klidu, zase přifukuješ...

tolik k téhle aféře z mé strany; když to zmizí nebo se skryje, vůbec mě to nebude vadit...
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod _ghost 17. 5. 2011 22:27

Nejak jsem to vlakno ztratil a az ted znovuobjevil. Takze
věřím, že tvoji známí tyhle sestavy považují za pracovní, ale rozhodně to nejsou počítače firemní a už vůbec je nemá na starosti zkušenej systémák, protože téměř každej z nich se milerád vyhne jakýmukoliv, byť minimálnímu, riziku problémů a z toho plynoucí práce navíc...

z ceho jsi usoudil, ze to nejsou pracovni pocitace? Jasne jsem napsal, ze jsou to pracovni pocitace, ovsem vsechny nejsou workstationy.

Takze mi chces rict, ze "dobry" systemak, aby se vyhnul problemum s udajnou nekompatibilitou x64 da radeji 32b system? To by meli treba grafici, kteri delaji na ws s xeonama do s775 asi radost :) To by me i zajimalo, na cem se testuji x64 aplikace - jenom na AMDckach? :) Na cem bezi servery?

Takto se muze chovat akorat tak "systemak" nekde na urade, ale ne ve spolecnosti, ktera neco vyviji. A ver, ze takova prostredi znam.

protože téměř každej z nich se milerád vyhne jakýmukoliv, byť minimálnímu, riziku problémů a z toho plynoucí práce navíc...

tak toto je ovsem k smichu :) Myslim, ze driv, nez se projevi udajna nekompatibilita, tak se projevi nejaky bug v aplikaci. To je taky nekompatibilita?
_ghost
Junior