Intel Skylake - do 10 000CZK ?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 1. 2016 15:00

No ... to mela dalnice D47 take do Ostravy, byla uzasne draha, mela nejlepsi hodnoceni v potilickych kruzich, sam Prime Minister Milos Zeman klepal na zakladni kamen. Realita vzdy nemusi souviset s cenou, nebo studii.

Kdo chce skrin na vecnost a/nebo ma specialni pozadavky (napr.: deti, umisteni apod.), ten si porizuje Lian-Li a v prubehu casu ji prestavuje. Lian-Li nepatri mezi nejlevnejsi, ale jsou ciste o kostre a lze vymenit bocnice, celni panely, spodni cast, uloziste HDD, ODD, FDD, ... a tak 12let stara Lian-Li nese 2x USB 3.0 1x eSATA, 1x USB3.1C vcetne zapinani/reset. Puvodne byl nahore, s detmi prisla prestavba celniho panelu za dvirka a vse je schovane, aby se k tomu plizicus skodicus nedostal. U rucne vyrabenych full-tower E-ATX skrini neni zadny velky problem vymenit cokoliv. Izolacni hmoty ruznych vlastnosi, risery do delky 30cm, mrizky, I/O, HDD SAS/SATA cage, .... to vsechno Lian-Li umi a lze udelat upgrade skrine. Nebo se skrine proste recykluji. Co se vyplati si vice si musi kazdy spocita sam.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 1. 2016 15:14

Hele, Noctua se do toho vešla, 30cm GTX 960 tam taky nemá problém, v životě se mi PCčko nepřehřálo ani když venku bylo 40 stupňů.... A jak říkám - na novou skříň která by splňovala mé požadavky - tzn. hliník a full tower/big tower - nemám... Musím se spokojit s tím co je. Jasně, určitě jsou lepší skříně, šak to je deset let starý model, ale kde nic není - ani smrt nebere. Je mi líto chlapci, musí se to poskládat do téhle case...
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 1. 2016 15:27

To si mysli vetsina lidi, dokud se nevezme IR teplomer a nezacne merit. 100°C na napajeni se tyka priblizne 95% a to jsem jeste optimista.

Najdi si snimky FLIR napr.: Titan, Fury, nebo take mainstream GPU, boardu s nechlazenou kaskadou, nebo chlazenou ale slabou kaskadou a budes velmi prekvapeny, jake brutalni teploty ty GPU/Faze dosahuji (a ne, z Windows a nejakym 3rd party SW zazrakem to nezmeris). To chce slusny IR/FLIR Voltcraft (jsou pomerne presne a levne) a potom si o prehrivani povime svoje.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 1. 2016 15:33

Potřebuju jen postavit PC... ne FLIR....
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 1. 2016 15:44

Proc myslis, ze si to nikdo s rozumem nevezme na triko? Presne v tom jeden z tvych problemu. Dokud nezacnes merit a zabyvat se sestavou do hloubky, nic o skutecnych problemech nevi a kazdy, kdo stavi se vsi odpovednosti od navrhu po realizaci se zabyva i non-fps problematikou.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod KineCZek 16. 1. 2016 16:33

Jak řekl M.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 1. 2016 17:02

No tak co mám vy plantážníci dělat ?
Ale na rovinu říkám že mi to příjde celý divný, protože stacker se svého času prodával i certifikovaný pro SLi a často v něm předváděli super výkonné sestavy... A staré CPU i GPU přece hřály víc než novodobé... a nějak nechápu co se může na CPU na kterém je věž Noctua a kartě která má obrovský custom chladič a příkon žádná celá nic přehřívat....

Lian Li už na CZC ani na alze nevidím... nemluvě o tom že na ni nemám...
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 1. 2016 18:53

Problem je ze ja na novou case nemam...a z planu bude příští týden kupuji komponenty je rázem: odsouváme na neurcito protoze 25 000 není patnáct... a já od samého začátku říkal ze s novou case.nepocitam.... proste tech 200-300 euro navic nemam... bojuju o kazdy halir a vy mi reknete ze hi endova case je out...
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 1. 2016 22:10

i za patnáct se dá umlátit aktuální herní podklad v situaci, kdy není potřeba kupovat GPU...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 1. 2016 22:19

Umlati ho nekdo za 15?
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 1. 2016 22:26

Cože ?!

To teda už absolutně nevím kde.

Desku mám vybranou za 4.5k CZK
procesor chci na 100% i5 6600K... (mj i proto že symbolicky měním Q6600 za i5 6600K) protože je u něj 100% zaručeno taktování.
SSD beru co tu doporučujete
můžu maximálně ošidit pamět na 8GB nebo ještě hůř - na 4GB
zdroj musím použít stávající (ale je to 600W) takže pohoda.
To nemluvím o tom že budu asi muset koupit nové windows...(ještě se kdyžtak zeptám v MS jak to je, když jsem je kupoval v té jejich akci za 800(W8).

Takže opravdu - nevidím možnost kde jít s cenou dolů...

Nový,hliníkový full tower/big tower tam prostě nenacpu...
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 1. 2016 23:11

pickozudovazu...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 16. 1. 2016 23:19

Kozu si klidně picej ale co s tím ?!
PoliceCollector
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 1. 2016 23:31

nic samozřejmě, je to neřešitelný, jako vždycky...

racionální sestava pro tebe není dost nóbl, protože, protože, protože, protože, protože + dalších deset bodů a na tu iracionální nemáš peníze, protože, protože, protože, protože + dalších šest bodů...

si to udělej po svým, nakup si to navoněný, co sis vybral a naplácej to do toho stackera...

stejně by to tak nakonec dopadlo, teda za předpokladu, že by sis něco koupil...

anebo to strč do soprána, fotky půjdou na dračku...
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Matysek 17. 1. 2016 00:00

Muze prodat sam sebe, nerikam zrovna na organy, ale CZK 500 za delo ... a s roky budouvanou klientelou by mohlo zabrat. A kdyby jsi to streamoval za symbolickou castku, mozna bys mel i na pozlaceny hlinik.
Naposledy upravil Matysek dne 17. 1. 2016 00:02, celkově upraveno 1
Matysek
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka