Hleda se programator v C (C++) se zamerenim na OpenGL :)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod poke10001 18. 4. 2005 12:36

ahoj, hledam pomocnika, radce, poradce, atd..:) najde se ICQ ci E-Mail na nekoho kdo ma v oblasti programovani v C (C++) se zamerenim na OpenGL nejake zkusenosti a bude ochoten poradit tu a tam nekomu dalsimu ?:) dik moc, pokud nechete davat info sem piste na poke10001@seznam.cz :)
poke10001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod root 18. 4. 2005 13:27

Pockej - brr, ty chces psat pod OpenGL v "C" ? Odkud jsi spadl ?
Btw. to uz radsi multiplatformni SDL nez DD,D3D nebo OpenGL :) ale jinak se muzes ptat co ti nejde ;)
root
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod poke10001 18. 4. 2005 13:45

nevim co je spatneho na tom delat OpenGL v cecku :) zkus mi to krapet osvetlit?:) jinak muj dotaz naleznes zde: http://www.ceskehry.cz/forum/viewtopic. ... 1179#41179
poke10001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod root 18. 4. 2005 13:49

No jako, vis jakej je rozdil mezi C a C++ ?
No to je jedno, ja sem nerekl, ze budu umet OpenGL ( ani nechci ),
Nikdy sem se o 3D sceny nezjimal, imho moc matiky.
Jinak - V jakem IDE to pises ? cim to prekladas ?
root
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod poke10001 18. 4. 2005 13:54

jako prekladac pouzivam Visual C++ 6.0. Rozdil mezi C a C++ znam a vim ze i pod ANSI C jde psat aplikace s vyuzitim OpenGL. Takze tvuj dotaz nechapu?:)
poke10001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod root 18. 4. 2005 13:57

A to se mne ptas ? No tak vidis pouzivas snad nejhorsi jak IDE tak prekldac, btw. Mas ho legalne ?
root
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod poke10001 18. 4. 2005 14:06

a zase jeden okultista co doma podrezava kravy svemu bohu unixu :) nechapu vas, osobne taky unix pouzivam na dost veci ale lidi jako ses ty me nutej radsi o tom kdekoli drzet tlamu:) navic zda mam VC legalne ci ne je ciste moje vec:) nase debata skoncila, teda pokud by si mi neumel vysvetlit jak na muj problem, coz pochybuju:)
poke10001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod coder 18. 4. 2005 14:16

root píše:...No tak vidis pouzivas snad nejhorsi jak IDE tak prekldac...


uz dlho som sa tak dobre nezasmial, ako na tomto.
coder
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod coder 18. 4. 2005 14:29

poke10001 píše:a zase jeden okultista co doma podrezava kravy svemu bohu unixu :) nechapu vas, osobne taky unix pouzivam na dost veci ale lidi jako ses ty me nutej radsi o tom kdekoli drzet tlamu:) navic zda mam VC legalne ci ne je ciste moje vec:) nase debata skoncila, teda pokud by si mi neumel vysvetlit jak na muj problem, coz pochybuju:)


mna ten prispevok root-a tiez dobre pobavil.

k OpenGL najdes na nete dost literatury aj prikladov, ktore by ti pre zaciatok mohli pomoct:
http://www.opengl.org/
2.0 specifikacia (pdf):
http://www.opengl.org/documentation/specs/version2.0/glspec20.pdf

a k tomu VS. zo stranky MS si mozes stiahnut vc 2005 express http://lab.msdn.microsoft.com/express/visualc/default.aspx, ktore mozes pouzivat legalne. neobsahuje MFC, ale to ti k OpenGL netreba :)
coder
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod poke10001 18. 4. 2005 15:05

nojo porad sou mezi nama:) ja buhuzel nepotrebuju pomoct se zacatkama, ty uz mam za sebou i kdyz clovek se uci porad:) popis meho problemu najdes tady :)

http://www.ceskehry.cz/forum/viewtopic. ... 1179#41179

za to VisualC++ ve free verzi dik to jsem ani netusil (ja mam sice legalni 6 ale ta uz je taky pekne stara:)
poke10001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod coder 18. 4. 2005 15:14

poke10001 píše:za to VisualC++ ve free verzi dik to jsem ani netusil (ja mam sice legalni 6 ale ta uz je taky pekne stara:)


zalezi od projektov. vs6 je stale najpouzivanejsie IDE medzi windows developermi. ja na projekty v C++ pouzivam tiez vylucne VC6. novsie studio (2k2) pouzivam iba ked robim v C#. tiez ale uvazujem nad 2k5, ale cakam pokial vyjde plna verzia.
coder
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod twoflower 23. 4. 2005 14:36

root píše:A to se mne ptas ? No tak vidis pouzivas snad nejhorsi jak IDE tak prekldac, btw. Mas ho legalne ?


Hahaaaaaa :twisted:
The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death.
twoflower
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod root 23. 4. 2005 16:59

Hehehe, dobra debaticka, takze vetsina z vas sou nejlepsi programatori v C# coz je jeden z nejhorsich jazkyku. Jenom tak mimochodem ;) to ste neco jako skladaci komponent v delphi ;D
root
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondrad 23. 4. 2005 18:08

No tak root je bud totalne zhuleny a nebo blazen od narozeni, protoze takove perly jako ze C# je jeden z nejhorsi jazyku (rozumej: nevi o nem vubec nic), ze Visual C++ 6.0 je nejhorsi ide (rozumej: nikdy ho nevidel) nebo ze je nesmysl delat pro OpenGL v C (rozumej: vubec nevi o cem je rec, protoze jednak cele OpenGL je v cistem C, Glut je v C a stejne tak i SDL je v C) by jinak nemohl zplodit.

Proste dalsi ubozak s mindrakem co si ho leci tim, ze se z neho stal velky Linuxovy drsnak. Osobne taky pouzivam Linux ale takovyto ubohy kecy to myslim ani skoro nestoji za komentar.

A k tomu tvemu puvodnimu problemu - delas to uplne spravne :)
ondrad
Junior

Odeslat příspěvekod twoflower 23. 4. 2005 22:02

ondrad píše:No tak root je bud totalne zhuleny a nebo blazen od narozeni, protoze takove perly jako ze C# je jeden z nejhorsi jazyku (rozumej: nevi o nem vubec nic), ze Visual C++ 6.0 je nejhorsi ide (rozumej: nikdy ho nevidel) nebo ze je nesmysl delat pro OpenGL v C (rozumej: vubec nevi o cem je rec, protoze jednak cele OpenGL je v cistem C, Glut je v C a stejne tak i SDL je v C) by jinak nemohl zplodit.

Proste dalsi ubozak s mindrakem co si ho leci tim, ze se z neho stal velky Linuxovy drsnak. Osobne taky pouzivam Linux ale takovyto ubohy kecy to myslim ani skoro nestoji za komentar.

A k tomu tvemu puvodnimu problemu - delas to uplne spravne :)


Asi tak. Tipuju, ze nam tenhle maly tucnacek prska do sveta sva moudra od te doby, co si zazil svuj prvni orgasmus pri psani shutdown -r now :D
The sun is the same in a relative way but you're older,
shorter of breath and one day closer to death.
twoflower
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků