Hleda se programator v C (C++) se zamerenim na OpenGL :)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod some_one 14. 5. 2005 19:30

Let_Me_Be píše:Visual C++ 6.0 je jako IDE nic moc, nicmene pro C++ pod windowsem je to celkem slusna volba. Co se tyce generovaneho kodu, to vazne neni nic extra. Ono, ale dost zalezi na tom co od toho clovek ocekava. Ja mam radsi Borland C++ BuilderX.

Co se tyce programovani OpenGL aplikaci v Cecku... mno, nejakou malou aplikaci si v tom dokazu predstavit, ale delat napr. nejakej engine v cecku je podle mne opravdu trochu postavene na hlavu. Ono obecne programovat neco velikeho v cecku je fakt o hubu.

Co se tyce C#, mno, furt lepsi nez java :)


No tak to si skoro dovolim tvrdit, že VS 6.0 a ani C++ neznáte.
(IMHO: v dnešní době, kdy mi na stole leží VS 2005 beta se nemá smysl bavit o VS 6.0, ale i ten byl na svou dobu velice solidní)
A visual studio se od té doby v generování kódu dost změnilo, to hold člověk nemůže dělat MFC aplikace, kde tén kód oporavdu přehledný není.

A to že se C nehodí na velké projekty tak jste úplně vedle.:!:
sám jsem v tom psal 3D engine pro Opengl (podotýkám, že ve VS 6.0) a žádný problém, nedovedu si představit, že bych to dělal v něčem jiném (C# tenkrát nebyl, ale stejně ho stále na takovéto projekty nepovažuji za úplně vhodný, tady je to už ale spíš věc vkusu)
je to asi ten nejvhodnější jazyk (pokud vám jde i o rychlost - no flame please).
C++ zvládne úplně všechno, a ostatní jazyk od něj zatím jen tak lehce odkoukávaj (myslím, co se týče syntaxe a bohatosti vyjadřování)
krásný příklad - Java 1.5 a generics :-) (říkí někomu něco jako template v C++ )
some_one
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eax 16. 5. 2005 10:50

aka to je aplikacia, co ides robit ? co si myslite o bloodsheed dev c++ ci jak sa to pise ?
eax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod some_one 16. 5. 2005 15:53

eax píše:aka to je aplikacia, co ides robit ? co si myslite o bloodsheed dev c++ ci jak sa to pise ?


Jaká aplikace ? (tamten projekt už nedělám (málo času))
Jinak bloodsheed je docela v pohodě, hodně lidí ho má rádo.
Není sice tak komfortní jako některé větší IDE, ale jinak je fajn.
some_one
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pexxi 16. 5. 2005 16:10

Skladaci komponent? ***** C#?

Chlapce, ty si asi zletel z visne. Urcite si jeden z tych Linuxovych programatorov, ktori vsetko pisu vo vi v C a x-toolkite (nic proti linuxu, vi, x-toolkitu a c), pricom uzivatelske rozhranie im trva vytvorit dva mesiace a aj tak stoji za ho...o. Pri vyvoji softwaru ide o to co najlepsie realizovat svoju myslienku a nie sa napriklad s GUI trapit dlhu dobu. Mozno ta masochisticky vzrusuje, ked musis vypocitavat suradnice tlacitka v okne, ale vecsina programatorov to chce mat co najrychlejsie za sebou...

"Skladanie komponent" usetri programatorovi plno rutinnej prace a umozni mu venovat sa iba jadru problemu (ktory musi sam naprogramovat).

"C#" je podla mna jazyk, ktory (aj ked je od M$) ma velku buducnost aj v "otvorenom svete", vid napr. projekt Mono.
It's better to be wholly alone, than alone with ass-holes. ;-)
pexxi
Junior

Odeslat příspěvekod runway 16. 5. 2005 16:22

c# je lepsi visual basic ... rad jazyk nevhodny pre rychle opengl.
runway
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod some_one 17. 5. 2005 12:39

pexxi píše:
"Skladanie komponent" usetri programatorovi plno rutinnej prace a umozni mu venovat sa iba jadru problemu (ktory musi sam naprogramovat).

"C#" je podla mna jazyk, ktory (aj ked je od M$) ma velku buducnost aj v "otvorenom svete", vid napr. projekt Mono.


Souhlasím. Svět se teď ubírá "rychlým vývojem" a C# je skvělý jazyk.
Jen myslím, že téma bylo OpenGL a to je přeci jen o něčem jiném než skládání GUI komponent na Formulář :-)
some_one
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kyosuke 7. 10. 2006 23:57

some_one píše:C# je skvělý jazyk.k/quote]


Dokonce si troufnu tvrdit, že je excelentní, aspoň od verze 2.0 nahoru. A to říkám jako fanoušek Linuxu, Lispu, Smalltalku a Ruby. ;-) Pro nativní okenní vývoj je bezva volba, ať už si říká Root, co chce. (Kromě toho, Root na posuzování programovacích jazyků asi nebude moc kompetentní, když nechápe ani to, že adresy lokálních proměnných není dobrý nápad předávat ven z funkce … :lol: No offence, ale mě to rozesmívá ještě teď, nemůžu si pomoct. ;-))
Kyosuke
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků