od boss-ivoss 25. 9. 2005 22:26
Takze jen rychle¨- nikdy jsem tam nebyl, ale dost jsem o tom uvazoval, tak jsem se na tomhle taky ptal kamose, kterej uz tam parkrat byl.
V NY je obecne o dost draz nez jinde. Kamos jezdi do Miami. letenka z Frankfurtu asi 300 EUR (=pohoda). Ubytovani v hotelu v pokoji (neomezenej pocet lidi, ale staveno asi na 4 lidi) - v takovym tom bozim na plazi nějak trapně málo, asi 40$ / pokoj (= 250 na jednoho na noc), půjčení auta snad 100$ na den, nějaký normální, Skovej Mercedes za 2 kila. Pozor, ceny se často zvyšují, pokud nemáš řidičák X let nebo ti není více než XX let...
VLaky a Busy jsou dražší než u nás a levnější než v západní Evropě. Taxi nesmyslně drahý.
Jídlo v obchodech často levnější než u nás. U McDonalda (teda v těhlech řetězcích - Wendys, BurgerKing,...) se najíš za pár babek - opět levnější než u nás.
V restauracích je tedy zase o dost dráž.
No, abych to shrnul. Ten kámoš, co mi o tom vyprávěl, to řekl asi tak, že byli 2 (30 a 24 let), měli 2 dny půjčený auto, bydleli 3 tejdny v Miami, letěli v bussinessu z Frankfurtu, a každýho to stálo 700 EUR (na ty 3 týdny včetně cesty a všeho).
Zařizovali si to sami, objednali letenky i pokoj přes net...